Batchillerato

Páginas: 9 (2232 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014
Com diu la definició de no-violència, és una ideologia política que consisteix en no recórrer a la violència com a forma de lluita. Molts de ciutadans utilitzen aquesta forma de lluita per anar contra les dictadures que els oprimeixen i que violen els drets humans, altres, contra la pèrdua de drets socials, laborals o ecològics. En aquest mon democràtic i social que vivim, no pot existir uncomportament que ens pugui provocar danys físics o psíquics a l'hora de donar la teva opinió o simplement per resoldre un conflicte, per això la millor eina per frenar aquest comportament, es no entrar en aquest “joc”. Fa uns anys, en el segle passat, varen existir molts de sistemes polítics que no ajudaven als mes necessitats. I a part de no ajudar-los, els maltractaven i els discriminaven.

En1980 El Salvador vivia una etapa especialment violenta en què sens dubte el govern era un dels màxims responsables. L'Església calcula que, entre gener i març d'aquest any, més de 900 civils van ser assassinats per forces de seguretat, unitats armades o grups paramilitars sota control militar.

Traçar un recorregut per la vida d'Óscar Arnulfo Romero suposa endinsar-se en un dels períodes mésconvulsos de la història del seu país, El Salvador, i de tota Amèrica Llatina. A partir de la revolució Cubana de l'any 1959, va sorgir a El Salvador i a tota Amèrica Llatina, un moviment comunista de camperols que defensaven la llibertat i un govern digne. Aquesta ideologia, va xocar contra una altra que era la del govern opresor, recolzat per Estats Units i mes per motius economics que humanitaris.Óscar Romero, al ser nomenat arquebisbe de San Salvador, i al veure fets com l'assasinat de 5 camperols per la Guardia Nacional, ell mateix envia una dura carta al president Molina per arrenjar aquests succesos. El 12 de març és assassinat el pare jesuïta Rutilio Gran. Això provoca que Romero torni a comunicar-se amb el president Molina perquè investigui les circumstàncies de la mort i, davantla passivitat del govern i el silenci de la premsa a causa de la censura, amenaça fins i tot amb el tancament de les escoles i l'absència de l'Església catòlica en actes oficials.

Romero, intenta demanar ajuda al poder de l'esglesia Catolica, informant de l'estat del seu país al Papa Joan Pau II en la seva visita al Vatica. Posteriorment, Romero, rep nombrosos premis per el seu treball a favorde la pau en el seu país.
L'any 1980, El Salvador vivia una etapa molt violenta amb molts de assassinats per part de les unitats armades.
Al arribar del seu viatje del Vatica, envia nombroses cartes al govern salvadorenc on s'oposa a l'ajuda que rep el govern salvadorenc desde Estats Units.Traçar un recorregut per la vida d'Óscar Arnulfo Romero suposa endinsar-se en un dels períodes més convulsos de la història del seu país, El Salvador, i de tota Amèrica Llatina. En els anys en què Monsenyor Romero va desenvolupar de manera més intensa la seva activitat religiosa, entre 1966 i 1980, l'increment de moviments comunistes de camperols a tot Llatinoamèrica (que es va veureafavorit sens dubte per l'exemple de la revolució cubana del 59) i el compromís d'un sector important de l'Església Catòlica amb els més pobres, iniciat en el Concili Vaticà II i ratificat en la Conferència de Bisbes Llatinoamericans de Medellín de 1968, van xocar de ple amb uns governs opressors, sorgits sovint de cops d'estat i recolzats en bona mesura pels Estats Units, els interessos a la zonaeren molt més econòmics que humanitaris.

Óscar Arnulfo Romero va néixer a Ciudad Barrios (Sant Miquel) el 15 d'agost de 1917. Va ser el segon dels 8 germans d'una modesta família. El seu pare, Sants, era empleat de correu i telegrafista i la seva mare, Guadalupe de Jesús, s'ocupava de les tasques domèstiques. El Salvador era per llavors un país de relativa prosperitat econòmica (gràcies al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerat
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • batchillerato
  • Batchillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS