Battuta

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2011
Abu-Abd-Al·lah Muhàmmad ibn Abd-Al·lah ibn Battuta (en àrab أبو عبد الله محمد ابن عبد الله اللواتي الطنجي بن بطوطة, Abū 'Abd Allāh Muhammad ibn 'Abd Allāhibn Battūta) (25 de febrer de 1304 – 1368 o 1369), conegut simplement com Ibn Battuta, va ser un viatger, explorador i erudit (ulema) musulmà berber del'època de la dinastia marínida que és conegut pels seus viatges anomenats Rihla. Els seus viatges duraven prop de trenta anys i cobrien gairebé totalment el mónàrab conegut i més enllà, estenent-se des de l'Àfrica del Nord, l'Àfrica Occidental, el sud i l'est d'Europa per l'occident, fins l'Orient Pròxim, elsubcontinent indi, l'Àsia central, l'Àsia Sud-oriental i la Xina per l'orient; una distància que supera a la dels seus predecessors i el seu contemporani MarcoPolo.

És el més conegut dels grans viatgers àrabs i la seva Rihla, un periple que va relatar amb detall en una crònica dictada a l'estudiós granadí IbnGuzayy, per instigació del sultà marínida. Pràcticament tot el que se sap de la seva vida procedeix d'aquest relat, que tot i ser fantasiós o exagerat enalguns punts, i en el que s'intercalaren nombrosos fragments de poesia, és el retrat més fidel que existeix de la part del món que el viatger va recórrer enaquella època. El relat d'aquests viatges constituí una valuosa contribució documental del món, sobretot musulmà, contemporani.

La Unió AstronòmicaInternacional, en el seu honor, va nomenar un cràter lunar amb el seu nom, Ibn Battuta. L'aeroport de Tànger, la seva ciutat natal, també porta el seu nom.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • viajes de ibn battuta
  • Ibn Battuta: Carta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS