BEISBOL

Páginas: 6 (1271 palabras) Publicado: 3 de junio de 2014
BEISBOL


El beisbol és un esport d’equip practicat a l’aire lliure entre 2 equips de 9 jugadors casdascun. Es juga amb un bat i una pilota en un camp on hi ha 4 bases que assenyalen el recorregut que un jugador atacant ha de fer per marcar una carrera. Els dos equips s’alternen en posicions ofensives i defensives tractant d’aconseguir el major nombre de curses vàlides.


HistòriaExisteixen evidències de que s’havien practicat jocs amb un pal i una bola des dels inicis de la civilització. Cultures antigues a Pérsia, Egipte i Grècia practicaven jocs amb un pal (stick) i una bola per divertir-se, com a part d’algunes cerimònies.
No obstant, a principis del 1800, un joc anglès anomenat rounders que es jugava normalment en zones rurals i comunitats urbanes per tot NordAmérica, s’assemblava més al beisbol modern.
En el rounders un batejador colpejava una bola i corria al voltant d’unes bases i només era eliminat atrapant la bola a l’aire o en alguns casos després d’un bot. El rounders també establia la pràctica del plugging on els fieldors eliminaven als corredors tirant-los la bola mentre corrien entre les bases. Le regles del rounders variaven àmpliamentsegons el llocs, per això la gent utilitzava varis noms per descriure’l, com townball, one o cat i finalment beisol (base per bola).

Un dels personantges més importants en el desenvolupament i l’origen del beisbol és Alexander Joy Cartwright que és qui va dissenyar el diamant de beisbol (Baseball square, 1846) tal com el coneixem avui en dia. També va establir regles que li van donar unaimportància singular a l’esport dels bats i les pilotes, per sobre d’altres jocs que existien en aquella època.

Material

La pilota: El seu centre és de goma o suro, enrotllat amb fil folrat de tires de cuir blanc. És dura i elàstica, fa 22’86-23’50 cm de circumferència i pesa 142’5-148’3 grams.












El bat: és un objecte cilíndric, més gros per l'extrem amb el que es colpejala pilota que per l'empunyadura, amb una longitud aproximada d’1m. Generalment és de fusta, però també pot ser d'alumini ja que és més resistent a trencar-se.












El guant: és de pell i està folrat per dins amb material encolxat, i serveix per facilitar la recepció de la pilota als jugadors defensors.














Les proteccions: casc de protecció delbatedor, genolleres i careta del catcher (receptor).

















En què consisteix?

El pivot de l’equip defensor (pitcher) llança la pilota al seu company (receptor o catcher ), davant el qual es planta el primer jugador de l’equip atacant brandant el bat , amb el qual s’afanya a interceptar i a copejar la pilota. El batedor té dret a tres intents o assaigs (strikes), foradels quals és eliminat i substituït per un altre company.

Es tracta de fer més carreres que l’equip adversari. Guanya l’equip que fa més carreres després de les 9 entrades (igual al nº de jugadors) de què disposa cada equip en un partit. Una carrera s’aconsegueix quan un jugador completa 1 volta (havent trepitjat les 4 bases sense ser eliminat ) d’una en una o d’un sol cop ( home-run).L’equip defensor té com a objectiu intentar eliminar els jugadors de l’equip atacant perquè no aconsegueixin completar la cursa, quan n'elimina tres, passa a ser atacant.


Durada del joc

La durada d’un partit és de 9 entrades per cada equip; de manera que els 2 equips han de passar una vegada per l’atac i una altra per la defensa.

Terreny de joc

El terreny de joc és una superfície al’aire lliure en un camp de gespa en forma de rombe (anomentat “diamant”) i una zona de terra que l’envolta.
Hi ha quatre bases que estan situades als cantons del diamant, els costat del qual fan aproximadament 27’5 m.
























Jugadors

Equip atancant: ·batedor: el que bat la pilota....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • beisbol
  • El béisbol
  • El Beisbol
  • beisbol
  • Beisbol
  • Beisbol
  • Beisbol
  • beisbolista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS