Berger Capitul 1

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
SOCIOLOGIA


2n Capítol “Invitació a la Sociologia” P.L Berger

Tres idees importants:

P.Berger fa referència a que el problema sociològic és sempre el de la comprensió dels fets quepassen pel que fa a la interacció social, no és saber qui porta la paella pel mànec segons les autoritats, sinó desemmascarar, comprendre la situació global i entendre els valors i les formes d’actuardesde els diversos punts de vista de dos sistemes contradictoris, desemmascarar les pretensions i la propaganda per les quals els homes es camuflen les seves accions els uns als altres. És a dir,desemmascarar la funcionalitat social de les pretensions ideològiques, traspassar les cortines de fum que aquestes imposen,
Una altra idea és la manca de respecte, la distinció de les societatsoccidentals o modernes entre els sectors respectables i els poc respectables.
El respectable i oficial seria el de les esglésies, escola, cambres de comerç (grans empreses) i les grans institucions cíviques,que seria el sector que porta el control i marca allò que està socialment acceptat.
El no respectable, els que tenen uns altres símbols, parlen un altre “llenguatge”, el qual es reprimeix pel sectorrespectable. Seria la classe obrera, els suburbis i barris de barraques, el món que no es deixa portar per les ideologies oficials.
Finalment la idea de la relativització, és a dir, que tot individuté assumides unes coses com a bàsiques, respectades que s’han de seguir ja que estan socialment acceptades, perquè en la societat en la que conviu li ha donat una ideologia a seguir. Aleshores, totaconducta serà relativa ja que porta al darrere una ideologia.
La relativització doncs es relaciona amb els prejudicis i prenocions que ens dóna el fet d’estar en una societat, ja que creuremcorrecte o convenient allò que està socialment acceptat.
La postura desemmascaradora reflecteix la intenció de la sociologia de veure realment què passa en una societat, estudiar-ho sense un punt de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recensión Modos de ver, John Berger, Capítulo 1
  • Capítulo 1 introducción a la sociología de Berger
  • capitulo 2 berger
  • Resumen capítulo 4 de Peter Berger
  • Resumen Capitulo 2 y 3 Berger
  • capitulo 5 sociologia invitacion berger
  • capitulo 1
  • Capitulo 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS