bgy7uh

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014
Festes i tradicions catalanes

A Catalunya, tenim moltes tradicions, podríem dir que infinites. Unes son de més importants que d’altres. En cadascuna escelebra alguna tradició o es fa honor algun fet, persona o Sant.
Hi ha elements fonamentals en quasi totes les festes catalanes com es el foc, acompanyadanormalment de focs artificials, com els correfocs de la Patum,  la Festa Major de Vilafranca del Penedès o les mascletades.
També hi apareixen les falles, coma la cremà de les Falles de València o com en la crema d'un tronc a les Falles pallareses. Però no en totes les festes es basen per la presencia del foc. Tambépodem trobar d’altres atraccions com son les matances del porc, a les Illes Balears i mataporc al País Valencià, aquesta festa és molt apreciada a Mallorca iles Illes en general. Les festes de collites són les més habituals a Catalunya, com la Calçotada de Valls (Alt Camp), la Festa de l'Arròs a Bagà, o laSardinada de l'Escala. La religió és una part fonamental quan parlem de festes catalanes, ja que d’aquí hi apareixen moltes amb una gran importància com els orígenspagans, per exemple el Carnestoltes o Sant Jordi, i de cristianes com les processons de Setmana Santa . Les danses i música també són de les més importants,perquè és on apareix la sardana; un ball molt associat amb la festa a la Catalunya Nord on té una festa pròpia a Ceret “el ball de bastons de Catalunya”.

Compodem veure a Catalunya hi ha una gran quantitat de festes de tota mena, de ben segur que no ens podrem avorrir mai en aquest país.



Albert Gazquez
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS