Biiografia Franco asco

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
.

FRANCISCO FRANCO BAHAMONTE, va néixer a El Ferrol, l’any 1
982, en una familia de classe mitjana. Ell va estudiar la carrera militar i acabà els seus estudis l’any 1910, a l’acadèmiad’infanteria de Toledo. Va ascendir ràpidament degut als seus mèrits de guerra a Marruecos, convertint-se en el general més jove d’Europa (1926). Va continuar aconseguint càrrecs durant la dictadura de Primo deRivera, amb la segona república...





Francisco Franco en 1923


Les seves idees eren conservadores i valorava molt l’ordre i l’autoritat i veia l’exèrcit com a símbol del patriotisme igarant de la unitat nacional. Per això, i perquè considerava el liberalisme com a un dels causants dels problemes del moment, s’afegí a la conspiració preparada per diversos militars per asublevar-se contra la república, al juliol de 1936.
El cop d’estat fracassà i començà la guerra civil. Franco creuà l’estret de Gibraltar amb el seu exèrcit d’Àfrica i avançà cap al nord de la península. L’1d’octubre, els seuscompanys l’elegiren cap polític i militar del bàndol sublevat. Franco guanyà la guerra (1 d’abril de 1939) per la professionalitat, i la disciplina i unitat imposada als seus homes,tot el contrari del que tenien els seus enemics. A més, va comptar amb l’ajuda de l’Alemanya nazi i de l’Itàlia feixista.
Un cop acabada la guerra civil, el general imposà a tot Espanya un règimdiferent, inspirat en els països que l’havien ajudat. Va instaurar una dictadura personal autoritària, catòlica y centralista, on no tenia cabuda cap cap autonomia regional ni cap sindicat ni partitpolític;només el seu, el Movimiento Nacional. La repressió contra l’oposició fou duríssima.
La seva política econòmica (autarquia) va fer que el país patís un gran retard, quan Europa ja s’estavarecuperant, fins que va veure la necessitat de liberalitzà l’economia i creà diferents plans de desenvolupament.
Va promoure un culte a la seva personalitat, fent posar imatges seves i construint el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biiografias
  • Biiografia
  • Biiografias
  • biiografias
  • Eres Un Asco
  • Asco
  • asco
  • asco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS