biografia y literatura de voltaire

Páginas: 3 (603 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
Voltaire
-Voltaire, sobrenom de François Marie Arouet neix al 1694 a parís i mor l’any 1778 a parís. Filòsof i escritor i un dels grans intel·lectuals del segle XVIII. Va ser un ferm defensor dela tolerància, el progrés, la igualtat i la llibertat.
-Una discussió amb el favorit de Lluís XV va portar-lo a l’exili a Anglaterra, on va descobrir les virtuts del parlamentarisme i les llibertatsque gaudien els anglesos.
-Després tornà a França ón va aconseguir fer una gran fortuna. Possiblement va ser l’home de lletres més ric de la història. I això li va permetre la independència perdenunciar la intolerància, la tirania i la injustícia .
-Per a sobreviure a la repressió policial, va fer-se amb dues residències a la frontera franco-suïssa, una a la banda francesa i una altra al cantósuís. Així, quan el perseguien els francesos deia ser ciutadà de Suïssa i quan el perseguien els policies suïssos el truc s’invertia.
- De Voltaire es conserva encara una extensa bibliografia ja queva escriure tota la seva vida. Va escriure diferents tractats històrics i filosòfics, tragèdies, un poema èpic i una sèrie de relats breus. Considerava que la novel·la era un gènere superficial, pled’enamoraments i aventures irreals , per això va donar pas als Contes filosòfics, uns contes irreals i amb molta ironia, però carregats de sentit per fer meditar i pensar els lectors.

- El diccionarifilosòfic o La raó per alfabet és una obra de Voltaire, publicada el 1764 sota el títol de Diccionari filosòfic portàtil, en ell recull les seves principals idees filosòfiques, morals, polítiques ireligioses, en un moment on la religió catòlica no passa per el seu millor moment, la publicació causa un gran escàndol fet que Voltaire ja havia previst i publicà el llibre anònimament.

-A Càndidutilitza el gènere d’aventures per ironitzar amb trets tràgics, les teories filosòfiques, la justícia, les pràctiques religioses i els governs triomfants del moment. És, per tant, una resposta a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia Voltaire
  • Biografia De Voltaire
  • biografia de voltaire
  • BIOGRAFIA DE VOLTAIRE
  • Biografia de Voltaire
  • Biografía De Voltaire.
  • Biografias de voltaire, newton
  • Literatura Biografias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS