biografia

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014

Atleta txec. Quatre vegades campió olímpic, compta amb l'honor d'haver aconseguit tres medalles d'or (5.000 i 10.000 metres i marató) en uns mateixos Jocs Olímpics (Hèlsinki 1952), proesa que nova ser superada fins a les Olimpíades d'Atlanta 96. Considerat una de les grans figures de l'atletisme del segle XX, els seus mèrits en les pistes li van valer el sobrenom de "La locomotora humana".La impressionant carrera de Zatopek es va iniciar de forma purament anecdòtica, quan treballava a les fàbriques de calçats Bata, empresa que patrocinava cada any una carrera en la qual el pobleestava poc menys que obligat a competir. Arrossegat fins a la línia de sortida, no va tenir més remei que córrer i, davant la seva sorpresa va quedar segon, la qual cosa li va impulsar a participar enaltres carreres. Ell mateix va crear el seu propi sistema d'entrenament, que consistia a fer distàncies curtes, la qual cosa li va permetre augmentar de forma gradual la seva velocitat.

En acabar laSegona Guerra Mundial, Zatopek es va enrolar en l'exèrcit per seguir la carrera militar, i va aconseguir el grau de coronel. Es va donar a conèixer en l'atletisme internacional durant els Campionatsd'Europa de 1946, celebrats a Oslo, on va ser cinquè en els 5.000 metres. Dos anys més tard van venir els Jocs Olímpics de Londres, en els quals va guanyar la medalla d'or en 10.000 metres amb un nourècord olímpic (29 minuts, 59 segons i 6 centenes) que va deixar atònit al públic de l'estadi, i es va portar la plata en els 5.000 metres. En els quatre anys anteriors als Jocs d'Hèlsinki 52, va batrecinc vegades el rècord mundial dels 10.000 metres, una vegada el de les deu milles, dues el dels vint quilòmetres i altres dos el de l'hora i una el dels trenta quilòmetres.

En aquesta segona citaolímpica, l'oficial txec es va convertir de nou en l'únic guanyador de les proves de 10.000 i 5.000 metres amb sengles plusmarques mundials (29 min, 17 seg, 0 cent i 14 min, 06 seg i 6 cent), la qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografias
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografías
  • Biografia
  • Biografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS