Biografias

Páginas: 5 (1088 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
LEONID BREIXNEV

Leonid Ilitx Brèjnev, fou un polític sovièticnat el 19 de desembre del 1906 a Kàmenskoie,(província de Dnipropetrovsk), a Ucraïna, segons el calendari julià i mort el 10 de novembre de 1982 a Moscou. Va ser el màxim dirigent de l'URSS i el Secretari General del Partit Comunista de la Unió Soviètica (i per tant de facto "sobirà" de l'URSS) des de 1964 fins a 1982, i va servir enaquest càrrec més que cap altre llevat de Iósif Stalin. Fou dues vegades President del Presídium del Soviet Suprem (cap d'estat), en els períodes 1960-1964 i 1977-1982. Fou proclamat en quatre ocasions Heroi de la Unió Soviètica.

JOHN F. KENNEDY

John Fitzgerald Kennedy (Brookline, Massachusetts, 29 de maig, 1917 - Dallas, Texas, 22 de novembre, 1963) també conegut com a John F.Kennedy, JFK o Jack Kennedy, va ser el 35è President dels Estats Units. Va ser president de1961 fins al seu assassinat el 1963. Kennedy va representar l'estat de Massachusetts entre 1947 i 1960 com a membre de la Cambra dels Representants i del Senat. Va ser elegit com a president el 1961 en una de les eleccions més competides de la història nord-americana. Fins a l'actualitat, és l'únic catòlic a ser elegitpresident dels Estats Units. Va ser el membre més destacat de la seva família.
Alguns esdeveniments importants durant la seva presidència són la Invasió de Bahía de Cochinos, la Crisi dels míssils de Cuba, la construcció del mur de Berlín, l'exploració espacial, els primers anys de la Guerra del Vietnam i del Moviment pels drets civils.
John F. Kennedy va ser assassinat el 22 de novembre, 1963. LaComissió Warren va concloure que Lee Harvey Oswald va actuar de manera independent en matar el president, però el Comitè Selecte d'Assassinats de la Cambra de Representants va suggerir la possibilitat de la participació de més d'un franctirador. L'assassinat de Kennedy és considerat com un moment decisiu històric a causa de l'impacte dramàtic que va tenir sobre la nació i la història políticadurant les següents dècades.

RICHARD NIXON

Richard Milhous Nixon (Yorba Linda, Califòrnia, 9 de gener de 1913 - Nova York, 22 dHYPERLINK "http://ca.wikipedia.org/wiki/22_d'abril"'HYPERLINK "http://ca.wikipedia.org/wiki/22_d'abril"abril de 1994) fou el 37è president dels Estats Units des de 1968 a 1974 i vicepresident entre 1953 i 1961. Va renunciar a la presidència el 8 dHYPERLINK"http://ca.wikipedia.org/wiki/8_d'agost"'HYPERLINK "http://ca.wikipedia.org/wiki/8_d'agost"agost de 1974amb motiu de l'escàndol de l'espionatge polític a l'hotel Watergate.
El 1968, el republicà Richard Nixon va guanyar les eleccions presidencials, i d'aquesta manera culminava el seu camí cap al poder, que havia iniciat amb la derrota davant John Fitzgerald Kennedy, vuit anys enrere. Aparentment, el noupresident era un polític de línia dura. El pla de Nixon recolzava en dues línies d'actuació:

* "Vietnamitzar la guerra del Vietnam." És a dir, "retornar" als vietnamites del Sud la "seva" guerra, retirant els soldats americans i deixant en poder del govern de Saigon l'avançat material militar que aquests havien utilitzat en la contesa.
* Pactar amb el govern del Vietnam del Nord una sortidanegociada del conflicte. Per a això, Nixon i el seu secretari d'estat, Henry Kissinger, van dissenyar un doble acostament a les dues superpotències de l'Est, que en aquell moment estaven enfrontades: la Xina i l'URSS.

RONALD REAGAN

Ronald Wilson Reagan (Tampico, Illinois, 6 de febrer de 1911 - Bel Air, Califòrnia, 5 de juny de 2004) va ser actor i el 40èpresident dels Estats Units.
Durant laprimera part de la seva vida Reagan va participar en nombroses pel·lícules com a actor secundari. En la seva època en el cinema no va arribar a convertir-se en un actor de papers principals. Va conèixer a l'actriu Nancy Davis, amb la qual es va casar en segones núpcies després de divorciar-se de la també actriu Jane Wyman (Angela Channing a Falcon Crest).
Reagan va abandonar el cinema i es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografias
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografías
  • Biografia
  • Biografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS