biología genética catalan

Páginas: 7 (1503 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015


L'enginyeria genètica com a principal motor de la millora de vida













Índex:
















Introducció:
En aquest treball de recerca intentaré informar-me sobre la utilització de l’enginyeria genètica i la teràpia gènica per aconseguir una millora de vida en les pròximes generacions.

Es pot fer alguna alteració al fetus per aconseguir aixímodificar el patró genètic del animal per aconseguir una millor qualitat de vida?
O bé una millor producció d’algun bé com pot ser una major producció de llet?


Aquestes han sigut algunes de les meves inquietuds sobre aquest tema. Amb aquestes alteracions genètiques es podrien evitar algunes infeccions o malalties, no només per a animals domèstics, sinó també per a persones.

Una altrautilització d’aquestes modificacions genètiques por arribar a ser la creació d’un superhome, que fos resistent a qualsevol malaltia o inclús arribar a ser resistent a condicions climàtiques, físiques, hídriques (com pot arribar a ser la deshidratació) o altres condicions extremes.
En conclusió, el meu treball de recerca intentarà veure si és possible crear una societat més saludable amb unes condicions devida molt millors de les actuals. Per a aconseguir-ho necessito tenir totalment clar qualsevol concepte de genètica, ja que el meu treball es basa especialment en ella. També he te tenir en compte la ètica social, això no és bufar i fer ampolles i no és ben rebuda per tota la societat, hi ha moltes religions, com per exemple la cristiana, que no accepten la modificació genètica i això podriacrear grups de pressió en contra de ella, i per tant, en contra de la societat. En la primera part del meu treball aniré explicant detalladament qualsevol tema de genètica que tracti el meu treball de recerca. Després parlaré de la part més ètica i donaré les meves conclusions.

Conceptes clau:
Zigot: Un zigot és la primera cèl·lula d'un nou individu que s'obté de la fusió d'un gàmeta femení (òvul)amb una gàmeta masculí (espermatozoide). El seu ADN conté tota la informació necessària perquè el nou individu es desenvolupi i doni lloc a un organisme adult amb característiques diferents als altres.
Organisme modificat genèticament: Un organisme genèticament modificat  és aquell que de manera artificial, mitjançant l'enginyeria genètica ha sofert una transferència o modificació de gens, ambla qual cosa s'obtenen propietats noves.
ADN: L'àcid desoxiribonucleic (ADN o DNA) és un àcid nucleic que conté les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els éssers vius coneguts.
Proteïna: Les proteïnes són compostos orgànics fets d'aminoàcids. La seqüència d'aminoàcids d'una proteïna és definida per la seqüència d'un gen, que està codificada al codigenètic.
Mosaïcisme: El mosaïcisme és una alteració genètica en la que, en un mateix individu, coexisteixen dos o més poblacions de cèl·lules amb diferent genotip.
Gen: Denominem gen a cada fragment de l’ADN que conté las instruccions per sintetitzar una proteïna.

El Zigot:
Per modificar un organisme genèticament és necessari la utilització de l’enginyeria genètica als primers nivells de vida.Quan la cèl·lula es divideix dóna lloc a milions de cèl·lules noves, les quals traspassen còpies exactes d’aquella informació, per tant és molt important fer la modificació just a l’iniciï d’aquest traspàs d’informació.

Per aconseguir una manipulació genètica a l’organisme és necessari utilitzar una tècnica de reproducció assistida, ja que tant el gàmeta femení com el masculí al ser units hande ser modificats a l’instant, cosa impossible de aconseguir si no és fora de l’organisme humà.

La importància de l’ADN:
L’ADN és el portador de la informació genètica, aquest és multiplicat fins arribar a que cada cèl·lula de l’organisme tingui la mateixa informació, l’esser humà té aproximadament un bilió de cèl·lules. Com la modificació genètica consisteix en la modificació de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia Genetica
  • Ingenieria genética (catala)
  • BIOLOGÍA Genética
  • Biologia GENETICA
  • Biologia Genetica
  • Biología genética
  • Biología-genética
  • biologia genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS