biologia ejercicios.

Páginas: 3 (716 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2014
PROBLEMES GENÈTICA: ARBRES GENEALÒGICS

1.- La fenilcetonúria (PKH) és un error congènit del metabolisme de la fenilalanina en els éssers humans. En l’arbre genealògic següent es representen tresgeneracions d’una família afectada de PKH.

a) L’anomalia s’hereta com a caràcter dominant o recessiu? Per què? Es un caracter recessiu.
b) Quines persones de l’arbre genealògic es pot assegurarque són heterozigòtiques? Les infectades.

2.- Una taca a la punta de les orelles és l’expressió fenotípica d’un gen dominant en la raça Ayrshire de bestiar. En l’arbre dibuixat a continuació el colorfosc indica que tenen taca a les orelles. Esbrina les possibilitats de tenir descendència amb una taca a les orelles en els següents aparellaments:



a) III 1 x III 3
b) III 2 x III 3c) III 1 x III 5
d) III 2 x III 5

3.- En el següent arbre genealògic, la filla representada pel color fosc té una forma de sordomudesa determinada per un al·lel recessiu. Amb quina probabilitatel fill fenotípicament normal (quadre blanc) serà heterozigot per a aquest gen?



4.- Estarà afectat de daltonisme un home del qual l’àvia materna tenia visió normal, l’avi matern era daltònic,la seva mare és daltònica i el seu pare no és daltònic? Si es casa amb una dona amb un genotip idèntic al de la seva germana, quin tipus de visió poden tenir els seus fills? Al·lel daltonisme: Xd ;al·lel no-daltonisme: XD.
5.- Com seran els fills d’una dona portadora d’hemofília (XHXh) i d’un home no hemofílic (XHY)? Escriu els resultats de fills i filles per separat.

6.- En els conilletsd’Indies de laboratori el pèl arrissat (R) domina sobre el pèl llis (r), i el pèl negre (N) domina sobre el pèl blanc (n). S’encreua un conillet amb pèl arrissat negre, homozigòtic per als dos caràcters,amb una altre de pèl llis i blanc. Respon:
a) Quins seran els genotips i fenotips de la F1?
b) Quins seran els genotips i fenotips de la F2?
c) Quina proporció de la F2 serà heterozigòtica per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ejercicio biologia
  • Ejercicios Biologia
  • biologia ejercicios
  • ejercicios de biologia
  • Ejercicios-Biologia
  • ejercicio biología
  • Biologia Ejercicio 5 Celeste
  • ejercicios biologìa celular

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS