Bombers

Páginas: 6 (1499 palabras) Publicado: 15 de julio de 2015




BOMBERS DE PUIG-REIG
PROJECTE DE RECERCA




Kevin Malo
Mercè Rovira
Amel Trari
Paula Àguila
INS Puig-reig
Juny 2014



























AGRAÏMENTS

Agraïm la col·laboració dels bombers de Puig-reig en el nostre treball, ens han ajudat en tot el que han pogut, i ens han destinat una gran part del seu temps.
També agraïm a l’ajut de les persones que han participat en les enquestes hihan fet possible la realització d’aquest treball.
També agraïm als professors que ens han ajudat a fer aquest treball.
ÍNDEX

AGRAÏMENTS 1
Introducció 3
Inici del cos de bombers de Catalunya 4
El treball dels bombers 5
EN CAS D’UN ACCIDENT 6
“PAS” 6
Ser bomber 7
El cos de bombers 8
Annex 9
ENQUESTA BOMBERS DE PUIG-REIG 9
ENQUESTA A ESCOLARS 9












Introducció

El tema que em decidit sobreaquest treball és els bombers de Puig-reig,
Aquest tema ens a despertat curiositat i hem volgut desemmascarar una petita part sobre les característiques, mètodes i treball que composen avui en dia el cos de bombers de Puig-reig.
Parlarem de la història que amaguen els bombers de Puig-reig com va començar tot i l’evolució que hi va haver fins el dia de avui.
També parlarem de com treballen, lesconseqüències que comporta ser bomber, les actuacions de salvament i rescat que han de realitzar en la seva feina, i les qualitats que ha de tenir un bomber per realitzar-la.
Amés farem un repàs del cos de bombers i les seves subdivisions segons el treball que duen a terme en cas d’algun incendi o accident.
I per acabar també senyalarem algunes indicacions per part del bombers en cas d’incendi ialgun cas on el bombers van tingué que intervenir.


Simulacre a Casserres



Inici del cos de bombers de Catalunya

A Catalunya al llars del segle XIX, ara fa 150 anys les organitzacions estructurals de serveis contra incendis o organitzacions de bombers es van començar a desenvolupar.
Aquest fet estava lligat amb el gran desenvolupament urbanístic i industrial. 

Les primeres companyies debombers normalment depenien de la iniciativa privada a través de mútues i societats asseguradores contra incendis. Més endavant van passar a dependre dels ajuntaments i en alguns casos de les diputacions provincials.

L'any 1980 es va fer el trasllat de les diputacions provincials a la Generalitat i es va establir una xarxa de parcs de bombers per tal d'assegurar més seguretat en tots el àmbits.Bombers de Catalunya va néixer el 1982.
L'11 de setembre de 2009 el Govern li va concedir al Cos de Bombers de la Generalitat la Medalla d'Or. 

"A partir de 1690 les innovacions tècniques van ser constants amb aquest àmbit. A Catalunya, les primeres bombes hidràuliques contra incendis van ser fabricades per la Maquinista Terrestre i Marítima a mitjans del segle ."





El treball dels bombers

Ladefinició de bomber és una persona entrenada, equipada i formada per apagar focs, rescatar persones, atendre situacions d'emergència, com ara inundacions, huracans, terratrèmols, suïcidis, etc. En alguns països també proporcionen serveis mèdics bàsics.
Segons la generalitat de Catalunya el Parc de bombers voluntari de Puig-reig ha de realitzar les següents funcions, les mateixes que fa qualsevolaltre parc de bombers:
- Execució de simulacres.
- Manteniment de la forma física adequada per al treball desenvolupat.
- Inspecció dels vehicles i el material.
- Assistència a la formació teòrica continuada.
- Conducció de vehicles.
- Intervenció en sinistres sota les ordres dels seus comandaments: tall d'electricitat, apantallaments, maneig de vehicles i mànegues, incendis, etc.
- Gestió del'alimentació d'aigua: coneixement i identificació dels hidrants, connexió a ells i desplegament de les mànegues.
- Rescat de les persones immergides en el sinistre.
- Atenció als ferits.
- Inspecció d'edificis o establiments enclavats dintre de la zona d'actuació.
- Assistència als sinistres fora de torns de treball quan així ho requereix el servei.
- Neteja i manteniment dels equips....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bombers
  • Bombers 2012

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS