Borsa

Páginas: 4 (958 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
TREBALL D’ECONOMIA- LA BORSA

1. PRECENTACIÓ DE L’EMPRESAN (X5):
La primera empresa que he escollit es GRIFOLS. És una empresa farmacèutica i química. L’activitat de l’empresa és la investigació,el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de productes derivats del plasma (hemoderivats), productes de teràpia intravenosa (sèrums), nutrició clínica, sistemes de diagnòstic i materialmèdic i sanitari.
Laboratoris Grifols va ser fundada el 1940 a Barcelona pel Dr. J.A. Grífols Roig, hematòleg i científic, com a centre d'investigacions clíniques ibiològiques per desenvolupar reactius i productes terapèutics. Víctor Grífols Roura és la tercera generació familiar a càrrec de l'empresa. El 2013 va facturar 1.600 milions d'euros.

Seguidament heescollit la empresa de Iberdrola. És una empresa elèctrica. Iberdrola porta més de 150 anys avençant en una mateixa direcció. Ha creat un projecte industrial de coneixement sostenible a llarg temps,que esta basat en el negoci bàsic, en les activitats estables. Iberdrola va néixer l'1 de novembre de 1992 com a resultat de la fusió de Hidroelèctrica Espanyola i Iberduero. Hidroelèctrica Espanyola(Hidrola) va ser fundada el 1907. Iberduero va néixer el 1944 de la fusió de Hidroelèctrica Ibèrica (fundada el 1901) i Saltos del Duero. En aquest projecte va destacar l'empresari bilbaí HoracioEchevarrieta. Iberdrola ha fet intents de fusió i ha realitzat altres adquisicions. És una empresa que genera, distribueix i comercialitza electricitat i gas natural. Opera a 28 països i té 16 milions declients. Té també interessos en el camp de les telecomunicacions.

Després he escollit Jazztel. Jazztel PLC és un holding d'empreses del sector de les telecomunicacions. El domicili social de l'empresaesta Londres, tot i que cotitza al Mercat Continu de la Borsa de Madrid. L'empresa ha desplegat una xarxa de telecomunicacions de fibra òptica basades en les tecnologies jerarquia digital síncrona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bors
  • Borsa
  • bors
  • guerra de los bors
  • Fira de la borsa
  • La borsa 2009
  • La borsa "català"
  • La Borsa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS