Branding Y Social Media

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
Branding şi Social Media

Internetul este un mediu prin care clienţii pot fi puşi la curent cu numlele unei marci, companii, produse şi servicii. Exista anumite unelte prin care, într-un modeficient, un brand/companie poate aminti constant avantajele utilizării produselor şi serviciile acestuia/acesteia.
În lumea virtuala, a gestiona corect vocea clientului nu numai în mediile care pot ficontrolate (ex. propria pagină web), ci şi în mediile incontrolabile (reţelele sociale), este o parte fundamentală a reputaţiei corporative. A obţine lideri de opinie care ştiu să navigheze în modadecvat paginile de bloguri, Facebook, MySpace, Twitter, LinkedIn, care au o prezenţă online constantă şi acţionează ca interlocutori ai companiei/brandului, este un obiectiv esenţial.
Conceptul debranding trece prin schimbări dramatice. Noile tehnologii au permis să se ajungă dincolo de mass production , unde brandurile se masscustomize.
Construirea brandului în viitor se va muta de la două abordărisenzoriale la o multitudine de abordări senzoriale. Brandingul senzorial adaugă patru dimensiuni importante unui brand şi anume angajament emoţional, o potrivire optimă între percepţie şi realitate,crearea unei platforme pentru extensiile produsului şi marca produsului.
Dezvoltarea istorică a brandului a început cu Unique Selling Proposition (USP), unde nu existau două produse asemănătoare.Stagiile ulterioare includ:
* Emotional Selling Proposition (ESP), unde produsele erau percepute ca fiind diferite datorită ataşării emoţionale.
* Organizational Selling Proposition (OSP),atunci când organizaţia sau corporaţia ce se află în spatele brandului, a devenit de fapt brandul în sine.
* Brand Selling Proposition (BSP), constă în faptul că brandul este mai puternic decâtdimensiunile fizice ale produsului.
* Me Selling Proposition (MSP) reprezintă momentul în care consumatorii devin stăpâni pe produse.
Viitorul brandingului se va baza pe Holistic Selling Proposition...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BRANDING SOCIAL
  • Medios sociales
  • Social media
  • Social media
  • Medios sociales
  • Social Media
  • social media
  • social media

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS