Brasil

Páginas: 8 (1914 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
BRASIL







ÍNDEX:

1. Exposeu sintèticament l’evolució i la situació econòmica i social actual del país BRIC escollit. Pàg. 3
2. Exposició de les principals figures i quadres de dades que il·lustrin les principals magnituds i tendències dels indicadors i taxes de mercat de treball del país BRIC escollit. Pàg. 6
3. Anàlisi de les diferències registrades en les taxes i els indicadorsdel mercat de treball del país escollit en relació a la UE. Pàg. 12
4. Webgrafia Pàg. 13

1. Exposeu sintèticament l’evolució i la situació econòmica i social actual del país BRIC escollit.

Brasil, República federativa de brasil és una república federal. Té una superficie estimada de 8,5 milions de Km ocupant el cinquè lloc a nivell mundial amb territori. Ocupa la meitat oriental aprox un47,9 % d´america del sud i algunes illes de l´oceà atlantic.

Es calcula que la població de Brasil ronda els 190.000.000 habitants, la seva capital es Brasilia l´idioma és el portuguès i la moneda el real. A nivell econòmic s´ha de destacar
Que es troba dins dels paisos BRIC que son les noves potencies emergents i a nivell polític tenen com a president a Lula da Silva.

La història econòmicade brasil esta marcada per la succecio de cicles, cadasqun basat en la explotació d´un únic producte per l´exportació: en els segles XVI i XVII azucar-baston, en el segle XVIII els metalls preciosos (or i plata) i les pedres precioses (diamants i esmeraldes) i finalment el cafè per el segle XIX i principis del XX.

Les fabriques petites, básicamente de textil, varen començar a apareixer ameitat del segle XIX sota l´administració de D. Pedro II, es van introduir noves tecnologies, la petita indústria va augmetar i va adoptar practiques financeres modernes. Amb la desaparició de l esclavitud i la substitució de la monarquia per la república l´economia de brasil passa per un mal moment. Els esforços per estabilitzar lasituacio financera i fer reviure la producción i els efectes de ladepresió de 1929 obliguen al país a adoptar noves etrategies econòmiques.

El proces d´indústrialització , de 1950 a 1970, va produir l´expansió de seccions importants de l´economia, com pot ser la indústria de l´automòbil petroquimica i del ferro.

A principis dels 80 un augment inesperat del deute exrtern va afectar les finances públiques i va accel.lerar un augment de la inflación. A lasegona meitat dels 80 es van adoptar un grup de mesures per l´estabilitat monetaria. I van propiciar un augment de la produccio econòmica a finals del 80 que va fer tornar l´estabilitat al pais.

El 26 de març de 1991 es crea el Mercat comu del sud (MERCOSUR) amb l´objectiu de permetre el moviment lliure d´importacions i seveis entre Brasil, Paraguay, Uruguay Argentina. Aquest acord va ajudar afer creixer el comerç entre aquests paisos.

El 1999 l´economia industrial del pais va generar un cert panic a nivell internacional i això va fer que s´aprovessin reformes estructurals i fiscals.

Actualment l´economia de Brasil és la primera d'Amèrica Llatina, la segona de tota Amèrica i la 9ª a nivell mundial, segons el Banc Mundial. Amb un PBI (Producte Brut Intern) en valor de paritat depoder adquisitiu PPA de $1.994.997 milions de dòlars en 2008. Considerant la població estimada per a l'any del 2008 (190 milions de persones), la renda per cápita ascendiria a $12.007 dòlars. Les exportacions brasileres de 200.336 milions de dòlars, es troben entre les vint més grans del món. En els últims anys, Brasil ha estat un dels majors beneficiaris del dinàmic creixement mundial i ha acumulatriquesa exportant minerals, carn de cap de bestiar i soya a Europa i Àsia. La popularitat de Lula també va pujar a mesura que el país creava multimillonarios i, al mateix temps, expandia els programes d'assistència social per als pobres. La seva economia és relativament tancada, té uns US$200.000 milions en reserves. En el 2009: El volum de vendes minoristes a Brasil va registrar un augment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brasil
  • Brasil
  • Brasil
  • Brasil
  • BRASIL
  • BRASIL
  • BRASIL
  • Brasil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS