breu historia brasil

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2015
Breu història

La història de Brsil està dividida en quatre periodes:
-La Precolombia (fins el 1500)
-El Brasil Colonial (desde el 1500 fins 1822)
-L'Imperi (desde 1822 fins 1889)
-La República(desde 1889 fins avui en dia)

Hi ha 3 teorias sobre qui va ser el primer en estar en les terras de Brasil: unea diuen que va ser Duarte Pacheco Pereira el 1498, altres diuen que va ser Pedro AlvaresCabral l'any 1500, però segons la gran majoria de historiadors va ser Vicente Yáñez Pinzón.

El Brasil Colonial: L'any 1500 Vicente Yáñez Pinzón va veure terra el 26 de gener de 1500 i va arrivar laactual regió de Cabo de San Agustín. El país estava poblat per portuguesos que intentaven escapar de la pobresa i de nobles. La administracio colonial en els seguents 2 segles estava basada en un sistemafeudal en el cual cada noble revia titols de enormes quadres de terra que es deien capitànies (molts d'aquests terrenys es van convertir en els actuals estats brasilenys. El principal producte exportatdesde llavors va ser un arbre que el seu tronc contenia una prciada tintura vermella, aquest arbre casi va ser extingit per culpa de la seva sobreexplotació. Més tard el següen producte que vanexportar va ser la canya de sucre que creixia en plantacions denominades “ingenios”. Aquest producte ca arrivar a serla base de la economia Brasilera. Els colons van intentar esclavitzar els indigenasbrasilers, però ells no estavan aptes per fer de esclaus per la seva desnutrició. Els amos de les terras portuguesas van mirar cap a Àfrica desde el cual van importar a millons de esclaus. Alguns esclausconseguien escapar de la esclavitud i creaven colonias independents que finalment van ser destruides pel govern. Temps avans del final de la esclavitud (any 1850) van començar a unirse amb elsportuguesos.
Brasil es va dividir en 2 parts , una de Espanya i la altre de Portugal. Els colons Francesos i Holandesos es van intentar colocar en l'actual Rio de Janeiro del 1555 a l1567 i a Sao Luisdel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de Brasil
  • Historia de Brasil
  • HISTORIA DE BRASIL
  • historia de brasil
  • Brasil
  • Síntesis de la historia colonial de brasil
  • Historia de la radio en Brasil
  • Historia Economica Brasil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS