buylling

Páginas: 13 (3106 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
BUYILLING

Index:

1.- Què és
2.- Tipus de Buyilling
3.- Quines conductes es consideren assetjament
4.- Com saber si un nen és víctima d'assetjament
5.- Drets de les persones ( en l'àmbit escolar )
6.- Deures de les persones ( en l'àmbit escolar )
7.- Causes per les quals hi ha nois i noies que són assetjats pels altres
8.- Causes per les quals hi ha nois i noies que assetgen elsaltres
9.- Orientacions als pares
10.- Intervenció des de l'escola



1.- Què és?

L'assetjament es dóna quan un infant o un jove és agredit psicològicament, físicament o moralment de manera continuada en el temps per un o més companys.
És important diferenciar l'assetjament escolar d'altres actituds entre iguals, com una baralla o una broma pesada aïllada. Per parlar d'assetjament cal queles conductes agressives es reprodueixin de manera sistemàtica, que tinguin la intenció de fer mal i que, com succeeix en la majoria dels casos, la víctima no pugui o no sàpiga defensar-se.
Les conductes d'abús solen donar-se en espais físics concrets, però no sempre controlats pels adults (lavabos, passadissos, vestidors...), i durant l'horari lectiu i/o a les sortides i entrades del centreescolar. Darrerament, amb l'ús de mitjans tecnològics, com els mòbils o Internet, han aparegut noves formes d'assetjament.


2.- Tipus de bulliyng

a.- bullying racista

Parlem de bullying racista ( o xenòfob ) quan s'agredeix a una persona recorrent a motius racials com el color de la pell , l'origen ètnic o les creences culturals o religioses .

Hem de recordar que , en aquests casos i enmolts altres , el racisme només és l'excusa de l'agressor per justificar les agressions .

Van Dijk , T. defineix el racisme com "un sistema social d'abús de poder o dominació , reproduït d'una banda , per pràctiques socials de discriminació i per ideologies i actituds de prejudici per un altre" .

Pel que fa a l'àmbit educatiu , encara que molts professors rebutgen conscientment el racismeobert i descarat , això no vol dir que formes més subtils de prejudici i de racisme hagin desaparegut totalment dels llibres de text i d'altres formes del discurs educatiu . Les investigacions demostren que entre altres formes discursives , el discurs educatiu encara és una de les fonts d'adquisició d'actituds etnocentristes i racistes .


b.- Bullying o assetjament sexual

Es diu bullying oassetjament sexual a qualsevol conducta sexual no desitjada , que pot incloure tocaments , un llenguatge obscè , bromes sexuals , comentaris sobre la superioritat d'un sexe sobre l'altre , etc . entre iguals .

Encara l'assetjament sexual sembla estar bastant controlat a la universitat, segueix sent un tema tabú a l'escola secundària i encara més a la primària . La falta d'atenció sobre aquestesconductes en la preadolescència i l'adolescència , resulta negativa ja que gran part de les actituds cap a les persones del sexe oposat es formen en aquests primers anys .

Certs estereotips sobre " l'adolescència incontrolable " a causa de les hormones , provoquen una banalització del tema de l'assetjament sexual en els centres . És més fàcil dir " són tot hormones , no hi ha cervell" , o "criden l' atenció perquè els prestin atenció" que treballar per tallar aquestes conductes que poden constituir el germen de futures agressions de "violència de gènere" .

No es tracta només d'agressions o amenaces directes, sinó també indirectes : els rumors , les represàlies ... també són freqüents en situacions relacionades amb la dinàmica de parella ( dating violence ) , que fa referència alsmaltractaments que es produeixen en les relacions de parella .

Hi ha estudis que demostren una correlació entre la implicació en conductes de bullying i la implicació en conductes d'assetjament sexual . És important identificar aquestes conductes i intervenir el més aviat possible per promoure unes relacions més saludables .


c._ bullying homòfob

Es diu bullying homòfob a aquelles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • buylling
  • Buylling
  • Buylling
  • buylling
  • buylling
  • EL BUYLLING EN SECUNDARIA
  • Buylling
  • buylling

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS