Bèlgica Josep Carner

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
COMENTARI DE TEXT: BÈLGICA

Bèlgica és un poema que pertany a l’obra De Llunyania (1952) de Josep Carner, sent escrita durant la seva etapa noucentista. Bèlgica es una oda al país on va passarpart del seu exili, vivint a Brussel·les des de 1946.
Carner en aquest poema descriu una ciutat idíl·lica en la que els ciutadans viuen envoltats de felicitat i harmonia. Descriu la ciutat amb unsentiment de tendresa, narra la bellesa dels prats, admira cada llum i ombra, cada arbre latent i el seu fruit, on enmig de tanta harmonia i bellesa, les persones passen desapercebudes. El poetaenumera una sèrie de característiques que determinen un desig de l’autor d’envellir en un marc totalment idíl·lic, on els habitants no coneguessin tristesa ni necessitat, on s’apreciés l’art i la música iels soldats no tinguessin un paper important en la societat. Valora la prosperitat de la ciutat, apreciant cada canvi que la fa avançar tan a nivell personal com a nivell comunitari. Estima la ideade pensar en una vida en la que dins l’anonimat, es pugui crear un ambient de quotidianitat.
Trobem com a únic personatge a l’autor que tracta de descriure amb sentiment la seva ciutat ideal onenvellir. Dona una imatge somiadora (Exemple: v. 24: “Amb botí de la mar, amb presents de la terra, amb molt de tot per a tothom.”), progressista (Exemple: v.30: “I moltes cases noves amb jardinetsdavant.”), amant de la natura (Exemple: v. 3: “On es filtrés la llum, grisa i groga, en somrís, i hi hagués prades amb ulls d’aigua i amb voreres...” ) i culte (Exemple: v. 15: “On tothom s’entendrís de músicai pintures...”).
El narrador està en primera persona del singular (Exemple: v. 45: “De mi dirien nens amb motlles a la mà: -És el senyor de cada dia.”). El jo poètic i líric és l’autor ja queexpressa els seus desitjos i sentiments (Exemple: v. 13: “M’agradaria fer-me vell dins una ciutat amb uns soldats no gaire de debò.”).
El poema transcorre en un marc de temps indeterminat, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bèlgica
  • Bèlgica de Josep Carner
  • Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner
  • Comentari del poema (Bèlgica
  • Belgica De Josep Carner
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS