Càlcul Del Cost Del Cablejat De La Instal

Páginas: 8 (1818 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
El cost del cicle de vida de la planta fotovoltaica és un bon indicador per analitzar els diferents costos associats a la instal·lació en tots els seus anys de funcionament. Per a calcular-ho s’han
considerat diversos paràmetres com el cost en els dispositius, el cost de desmantellament, el cost de manteniment anual, el cost d’instal·lació... Tots ells recollits a l’equació següent:

On CC ésel cost dels diferents elements de la instal·lació, IC fa referència al cost associat a la instal·lació dels diferents dispositius presents a l’estació, DC és el cost de desmantellament una
vegada acabat el cicle de treball de la planta, DR és el rati de descompte anual, LI es defineix com l’interès del préstec demanat, M són els costs de manteniment anuals, I indica el rati de inflació, Cap és elcost capital anual de la instal·lació.
Càlcul del cost dels components de la instal·lació (CC)
Per a calcular els diferents ratis de costs dels dispositius instal·lats en la planta fotovoltaica simulada s’han emprat diferents anàlisis de viabilitat i costs d’aquests tipus d’instal·lacions ja realitzats.
Càlcul del cost del cablejat de la instal·lació
A mode de calcular el rati de cost delsconductors instal·lats en l’estació fotovoltaica dissenyada s’ha realitzat una regressió amb diferents preus de conductors de Cu (tipus XLPE) establerts per l’empresa PolyCab (referencia).


En la dispersió, s’observa la relació proporcional que s’estableix entre la secció del cable i el seu cost (en €/m).
El rati de cost calculat per el cablejat de secció 185 mm2 instal·lat en l’estació fotovoltaica ésde 42,2143 €/m. En el cas de la instal·lació dissenyada, el rati es manté constant al llarg de tots el conductors instal·lats, doncs la secció es manté invariant arreu de l’estació.
Per a calcular-ne el cost total derivat, s’ha realitzat el producte de les diferents longituds que separen l’inversor dels trackers fotovoltaics per el rati de cost calculat.

On fa referència al nombre de cablesque separen el tracker i de l’inversor central (en el nostre cas sempre serà d’una unitat), és el rati de cost calculat anteriorment, es defineix com la longitud del conductor que separa el tracker i de l’inversor.
D’aquest mode, el cost total (en €) per a la instal·lació fotovoltaica és de:

Càlcul del cost dels inversor
Per a calcular el cost de l’inversor s’han emprat diferents valors decostos d’aquest tipus de dispositiu presentats a la revista PHOTON International (referència). Els preus obtinguts es relacionaven el preu de l’inversor (en €/m) amb la potencia nominal del dispositiu instal·lat, de
manera que, a mode de trobar la tendència que segueix el rati de cost dels inversors (en €/W) en el mercat, s’ha realitzat un ajust de regressió, relacionant ambdues variables.


Obtingudauna relació potencial del rati de l’inversor (en €/m) en funció de la potència nominal d’aquest, es pot trobar el cost de l’inversor instal·lat en l’estació dissenyada. D’aquesta manera,
per a una potència nominal de l’inversor de , el rati de cost obtingut és de Finalment, per a obtenir el cost total de l’inversor implantat es calcula:

On fa referència al nombre d’inversors de la plantadissenyada, és el rati de cost (en €/W) trobat anteriorment, i és la potència nominal de l’inversor (establerta per el fabricant).
Càlcul del cost dels mòduls fotovoltaics
Igual que en el cas anterior, el rati (en €/W) del mòdul fotovoltaic s’ha obtingut de la revista PHOTON International(referencia). Així doncs, es considera un valor a través del qual es calcula un cost total per als mòduls de:On fa referència al nombre de mòduls que disposa la planta (en el nostre cas 9 trackers de 20x27 mòduls fotovoltaics cada un), és el rati de cost (en €/W) trobat a la revista
consultada, i és la potència nominal dels mòduls fotovoltaics (establerta per el fabricant).

Càlcul del cost del transformador
Per a calcular el cost que representa el transformador de la instal·lació, s’ha utilitzat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Calculo de instalaciones
  • calculo de instalaciones
  • Calculo Instalaciones
  • Calculo de costos
  • Calculo de costos
  • Calculo De Costos
  • Calculo De Costos
  • Instalaciones Eléctricas Industriales (cálculos)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS