Cadira

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2014
La Cadira
Cadira, cadires, cadiretes, cadirotes...
Moltes, moltes cadires són las que hi ha al menjador de casa meva; de fusta massissa, de fusta de pi, de fustade roure, d’alzina, de cirerer...
Algunes que altres revestides o bordades d’or o de botonets de plata... Però... n’hi ha una, que, simplement feta d’una humilfusta d’un pi vell, quasi mort, em desperta com una il·lusió a dins, que, em fa venir ganes de posar-li una sella, una brida i uns estreps, i cavalcar-la com si fos unabonica euga fidel, de color marró pi, amb una crinera llarga i forta.
Cada nit me’n vaig a dormir amb l’esperança que un dia em llevi, i, aquella vella cadirad’humil fusta d’un pi vell quasi mort, renilli, mengi palla i doni cops amb les peülles a terra dient-me que vol que la tregui a cavalcar.

Una nit d’hivern, freda igebrada, me’n vaig anar a dormir amb la mateixa esperança de cada nit. Vaig desvetllar-me a les cinc del matí, a l’alba, amb una plàcida claror a l’horitzó, i em vasemblar sentir esbufecs i renills, però ho vaig deixar estar i em vaig ficar al llit un altre cop, vaig pensar que devien ser imaginacions meves.
Al cap de dueseternes hores vaig llevar-me, sentia un pressentiment; renills, crinera, peülles, pel suau i color marró pi, efectivament, allà plantada al vell mig del menjador, lacadira s’havia convertit amb la esperançadora euga amb la que jo sempre havia somiat; potes per peülles, claus per ulls i la boga per crinera. Sense mes preàmbuls em vaigcalçar els botins i les polaines i en un tres i no res ja era a l’altra cantó de les finques de terreny que envoltaven casa meva, complint el meu gran somni.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una i tres cadires selectivitat Catalunya
  • Juego cadires cooperativas TEI
  • JOC CADIRES COOPERATIVES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS