Camaleons

Páginas: 2 (293 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
La llengua del Camaleó



Introducció

·Els camaleons es mouen amb extrema lentitud. Per atrapar a la seva presa utilitzen la llengua, la qual pot ser extremadament llargai que moltes vegades supera en longitud al seu propi cos. Aconsegueixen llançar la seva llarguíssima llengua com un projectil, amb una velocitat i distància sorprenents, fins agairebé un metre en algunes espècies. Amb la seva punta apegalosa atrapen els petits animals, principalment insectes, dels quals s'alimenten, ingerint immediatament sencers, com éscomú en els rèptils.

Una dels avantatges que té la seva llengua, es que a tots el rèptils els hi baixa la velocitat de moviment quan baixen les temperatures, però ell segueixtenint la llengua veloç.

El secret de poder allargar la llengua resideix en el teixit de col·lagen de la llengua, que es desenrotlla per l'impuls emmagatzemat, no perl'activitat muscular. Només amb l'ajuda de la fotografies d'alta velocitat és possible observar aquest procés en detall.

Evolució de la llengua segons Lamarck:

Lamarck diria que entots animals siguin petits o grans, necessiten adaptar els seus cossos per poder sobreviure en un ecosistema. En aquest cas, l'evolució de la llengua seria que el camaleó a causade la seva lentitud al atrapar preses, a patit una transformació a la seva llengua per poder atrapar a les preses més llunyanes i més ràpidament. Així pot atrapar a les sevespreses sense tenir que córrer i moure el seu cos.

Evolució de la llengua dels camaleons segons la teoria Neodarwinista:

Aquesta teoria diria que els camaleons han patit unamutació que ha fet que tinguin una llengua llarga. La selecció natural ha fet que els camaleons que han patit aquesta mutació sobrevisquin i atrapin més aliment que el que no la tenen.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats Conflictes Camaleons I Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS