Cami de sirga

Páginas: 14 (3476 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2012
|CAMI DE SIRGA |



Index:
ACTIVITAT 1
S'haurà de comparar a través d'un esquema quina es la funció dins l'obra dels personatges de Carlota de Torres i Nelson.
Cal analitzar:
- Trets físics i psicològics
- Qualitats morals i defectes a nivell humà i familiar
- Qualitat que els són atribuïdes dins del poble
-Espais on desenvolupen la seva vida
- Etapa històrica que els toca viure
- Elements simbòlics amb què es relacionen.
- Personatges que els són associats
- Moments de contacte
ACTIVITAT 2
Per analitzar l'ús del temps que es fa a Camí de Sirga es proposa de
1. Crear un esquema a partir de les diferents parts en què es divideix Camí de sirga i indicar sobretot els següents aspectes:
1.1 elsfets històrics que s'hi relaten i els fets personals
1.2 durada històrica de cada part
1.3  tècnica narrativa usada
2. Redactar un breu informe amb les conclusions que se'n poden extreure: quin és l'ús del temps històric que fa Moncada? Com es relaciona amb el temps de la narració.







ACTIVITAT 1
S'haurà de comparar a través d'un esquema quina es la funció dins l'obra delspersonatges de Carlota de Torres i Nelson.
Cal analitzar:
- Trets físics i psicològics
- Qualitats morals i defectes a nivell humà i familiar
- Qualitat que els són atribuïdes dins del poble
Està clar que hi ha una gran diferència entre aquets dos personatges, la Carlota i el Nelson, la Carlota pertany a la classe alta mentre que el Nelson representa a la classe treballadora, al llibre queda bendefinit les diferents classes socials que havien a la vila.
La Carlota es una dona de família rica, ha estat educada de manera conservadora, es obedient, ho podem veure quan es casa amb el Hipòlit de Mora, el seu matrimoni ja estava decidit pel seu pare (pàg. 57) i ella ho va acceptar. Es callada i de vegades avorrida. Durant la seva infantessa viu aliena a la situació del poble. Està associada a laseva família, al seu marit l’ Hipòlit , i al seu amant el Francesc de Romaguera. En Francesc no l’estima, ja que no està disposat a compartir amb ella res més que algunes visites nocturnes. La Carlota està condemnada a viure una il·lusió.
El Nelson és l'home del riu. Lligat als llaüts per la seva família, i instruït per l'experiència de l'Arquimedes Quintana, que li va ensenyar tot el que sapde navegació, coneixedor del riu com ningú i respectat per tothom. Mister Oliver a la pàg 126 li diu “ Robert Ibars sou un navegant més gran que el nostre almirall Nelson”. Es víctima de les circumstàncies socials, a causa de les quals no arriba a fer realitat el seu amor per la Júlia Quintana. Poden dir que ha heretat del Arquimedes el ser un home respectat, treballador, admirat i líder.
-Espais on desenvolupen la seva vida
- Etapa històrica que els toca viure
Carlota
La seva vida es desenvolupa al poble, surt quan marxa de viatge de noces i mor al poble. També surt quan ha de marxar per la Guerra Civil. Le toca viure fets històrics com la 1ª Guerra Mundial, la Guerra Civil , la Segona guerra mundial i la postguerra.
Nelson

En el cas del Nelson sempre ha estat al poble haviscut els mateixos fets històrics,(la 1ª Guerra Mundial, la Guerra Civil, la segona Guerra Mundial i la postguerra) però ell no marxa de la vila en cap moment. Solament es marxa quan va anar a viure a la nova Mequinensa.

- Elements simbòlics amb què es relacionen.
Els elements simbòlics podrien ser per la Carlota el saló de les Verges i el quadre mentre que per el Nelson jo diria que sonells llaüts i tot el que està relacionat amb la navegació i amb el riu.
- Personatges que els són associats
Al voltant d'aquests dos personatges, molts altres hi tenen un paper de cert relleu: El Jaume Torres, es el personatge que més relació té amb la Carlota, l’Aleix Segarra es altre dels personatges que poden relacionar amb la Carlota, mentre que per al Nelson podria ser l’Arquimedes Quintana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cami
  • cami
  • cami
  • cami
  • cami
  • cami
  • cami
  • cami

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS