Camp gravitatori

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
• Democràcia Grega i democràcia actual.

La democràcia grega es dividia en diferents estaments segons a la classe social a la que pertanyien. Hi havia dos grups: els ciutadans i els no ciutadans.Els ciutadans es trobaven a la cúspide de la piràmide. Els no ciutadans es dividien per orde descendent per homes lliures, libertos, i a l’últim esglaó es trobaven els esclaus i les dones lliures. Elsesclaus havien de ser respectats, cuidats i no es podien matar.

La democràcia grega es fonamentava per tres principis: Isonòmia (que era la igualtat davant la llei), Isegoria (Igualtat del dret aparlar en assemblees públiques) i filantropia (estimar als éssers humans).

Hi havia diverses institucions democràtiques. L’assemblea, on es reunien tots els ciutadans lliures d’Atenes amb el dreta parlar i a votar, i on es decidien tots els assumptes importants. Es celebrava 10 cops a l’any i només podien anar homes majors de 20 anys.

També hi havia el Consell dels 500, que eren 500diputats elegits per sorteig una vegada cada any. Es preparaven els temes perquè l’assemblea prengués una decisió.

La Pritania, on es nomenaven per sorteig 50 persones del Consell dels 500, que eren elgovern de la ciutat. Aquest havien d’estar tot el dia a disposició de l’estat i rebien un sou d’aquest. Cada dia un d’ells era representat el president de la ciutat.

Per als magistrats, que eren 10i cada anys es canviaven, normalment es buscaven persones competents. Si aquest ho havien fet bé durant l’any, podien continuar en la magistratura. Si no, eren substituïts per uns altres.Respecte al poder judicial, els jutges eren elegits per la població i cada anys milers eren sortejats. En un judici hi havia d’haver un mínim de 31 jutges i un màxim de 501.
Si algú volia incriminar a unapersona, havia d’entregar una denúncia, aportant proves i una fiança. L’acusat anava als tribunals per assabentar-se del que havia fet. Després es convocava un judici públic on tant l’acusador com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Campo gravitatorio
  • Camp gravitatori
  • Campos gravitatorios
  • Ejercicios campo gravitatorio
  • Gravedad Fuerza Campo Gravitatorio
  • Formulas Campo Gravitatorio
  • Campo Gravitatorio y Magnetico
  • Campo gravitatorio terrestre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS