Capilla sixtina

Páginas: 3 (740 palabras) Publicado: 19 de abril de 2013

Volta de la Capella Sixtina i Judici Final
Mique Àngel























Fitxa tècnica:
Títol : Volta de la Capella Sixtina i Judici Final.
Autor: Miquel ÀngelCronologia : 1508-1512/ 1536-1541
Tècnica : Pintura al fresc
Mides : 13x36m (volta); 13x12m (absis)
Estil : Renaixentista
Tema : Bíblic
Localització: Capella Sixtina del Vaticà (Ciutat delVaticà)

Biografia de l’autor:
Miquel Àngel va ser pintor, escultor, arquitecte i dibuixant. Es considerat un dels més grans artistes de la història tant per les seves escultures, com per lespintures i per l’arquitectura.
Durant la seva infància i joventut va estar relacionat amb la família Medici a Florència, mentre aprenia l’ofici de pintor al taller de Domenico Ghirlandaio i el d’escultora l’escola dels jardins dels Mèdici.
Quan va morir el seu mecenes, Lorenzo de Mèdici, l’any 1492, Miquel Àngel va marxar a Bolonya on va residir fins al 1496. Va ser en aquest any quan el geniflorentí va anar a Roma on va consolidar la seva reputació realitzant importants encàrrecs papals, que va compaginar amb treballs destacats a Florència.



Descripció formal:
L’enorme espai en plantava ser dividit al sostre de la volta, per mitjà de deu arcs faixons pintats, en nou sectors transversals, que, al seu torn, es subdivideixen per la intersecció de falses cornises en tres registres.És una arquitectura pintada en la qual Miquel Àngel va incorporar en algunes escenes dels requadres centrals, fons paisatgístics senzills.
A les altres escenes, així com també al gran fresc delJudici Final, s’hi troben personatges sobre fons monocromàtics, sense cap referència arquitectònica ni paisatgística clara.
Es mostra la perspectiva gràcies a la perfecta representació de l’anatomia iel volum del cos humà (personatges robustos i musculats).
Un clar exemple de volum, dinamisme i expressivitat és La creació d’Adam, el fresc més famós de tota l’obra. Aconsegueix transmetre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • capilla sixtina
  • Capilla sixtina
  • Capilla sixtina
  • Capilla Sixtina
  • capilla sixtina
  • La Capilla Sixtina
  • Capilla Sixtina
  • Capilla sixtina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS