capitalisme

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2013
 El capitalisme es un sistema econòmic on els individus privats i les empreses porten la producció i intercanvi de bens i serveis mitjançant complexes transaccions en les que intervenen els preus imercats. Tot i que té els seus orígens a l’antiguitat, el desenvolupament del capitalisme és un fenomen europeu; va anar evolucionant en diferents etapes, fins considerar-se establert a la segonameitat del segle XIX. Des d’Europa i en concret des de Anglaterra , el sistema capitalisme es va estendre a tot el món, sent el sistema socioeconòmic quasi exclusiu en el àmbit mundial fins el esclafit dela I Guerra Mundial, rere el qual es va establir el comunisme, que va ser l’oposat al capitalisme.

Es pot dir, que d’existir un fundador del sistema capitalista, aquest és el filòsof escocès AdamSmith, que va ser el primer en descriure els principis econòmics basics que defineixen el capitalisme.
Com el resultat de la irrupció de l’Islam a Europa es va produir una des embarcació del comerçinternacional que durant l’antiguitat havia estat funcionant, com a resultat d’aquesta embarcació el predomini dels dominis senyorials cultivat per servents. L’activitat mercantil no va tornar aEuropa fins que es va recuperar el comerç entre les costes mediterrànies, i el comerç d’articles va ser determinant tant en la decadència de producció de mercaderia del segle VII com el seu renaixemental segle XI.
El desenvolupament del mercat intern i extern va constituir un factor important que va impulsar als senyors feudals a exigir rentes cada cop majors, ja que era la única forma en la que espodia assolir les diferencies entre ingressos i despeses.
Al segle XV amb l’impuls dels portuguesos i espanyols es va produir una navegació, que els portaria a descobrir noves rutes marítimes icomercials. Els portuguesos recorrien tot el continent africà i els espanyols descobrint Amèrica i navegant cap a l’oest, fins l’oceà desconegut.
Tot i així, el que alguns anomenen una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • natural capitalism
  • Defeninincion Del Capitalism
  • Capitalism y grecia
  • Karaoke Capitalism
  • El capitalisme global
  • Capitalism
  • Capitalism, a love story
  • capitalism

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS