Casa Batll

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015


























1. Observació i anàlisi del conjunt de l’edifici:

La casa Batlló és la reconstrucció de la casa de Lluís Sala Sánchez, la qual va ser construïda perl’arquitecte Emili Sala i Cortés. Fins que el 1990 la va comprar Josep Batlló. Així que la seva funció és civil.
Està situada a Espanya- Catalunya- Barcelona, al Passeig de Gràcia número 43.
Com queel meu treball enfoca la reforma de Gaudí anomenaré només els materials que va utilitzar l’arquitecte modernista. Aquests són:
Pedra
Ferro forjat
Trencadís de vidre
Ceràmica policromadaAquest edifici consta de diferents plantes i un terrat.



















Ja que és una casa les proporcionalitats han de ser a mida humana: les portes uns 2 metres, els esglaons del’escala d’uns 20 cm, la immobiliària, l’alçada dels pisos d’uns 3 metres. Les finestres són un cas a part perquè la seva grandària no cal que sigui ha mida humana.
La façana de la Casa Batllórepresenta una cresta amb peces ceràmiques, que interpreta el llom d'un drac, a més hi ha una torre de la qual sobresurt una creu de quatre braços que apunten als punts cardinals. La partcentral hi ha un tapís multicolor , on hi sobresurten els balcons. La façana del pis principal mostra formes arrodonides sostingudes per dues columnes amb un fust que s'eixamplatriangularment. Per davant dels grans finestrals, com si es tractés d'uns puntals que sostenen la complexa estructura pètria, hi ha sis fines columnes
L’edifici a l’interior s’aguanta per diferentscolumnes, que la majoria o bé estan enganxades a la paret i no se les veu o les decoren perquè no s'assemblin a columnes.
Tot el conjunt d'aquest finestral correspon a la galeria quesobresurt aproximadament un metre del mur de càrrega de la façana que està sostingut per uns arcs que descansen sobre quatre columnes interiors que gairebé passen desapercebudes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Casa Batlló
  • CASA BATLL
  • Casa batllo
  • Casa Batllo
  • La casa Batlló
  • Casa Batllo
  • Casa Batlló
  • Casa Batlló , Gaudí

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS