Casa Batllo

Páginas: 2 (290 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
CASA BATLLÓ - FITXA
Autor: Antoni Gaudí
Dates de Construcció: Al 1877 van finalitzar les obres de Emili Salas Cortés, no va ser fins al 1906 quan Gaudí renovà tot l’edifici ili dona noves característiques pròpies d’ell.
Elements Característics: Imaginació i originalitat, forma ondulada, vidres de colors, trencament de la simetria, columnes enforma d’os i ceràmica policromada (molts colors).
Anècdota: Curiosament, Emili Salas Cortés (el primer constructor de la casa Batlló) va ser el professor d’Antoni Gaudí, quedesprés li donarà les seves formes característiques.

CASA BATLLÓ - EDIFICI
La Casa Batlló és un edifici situat al Passeig de Gràcia, va ser construït al 1877 però no va ser fins al1906 que es va donar la forma que ara té. Aquest era d’una prestigiosa família de l’entorn tèxtil, que no tenien res a veure amb l’arquitectura, els Batlló.
És simbolitzat perles seves corbes, finestres acolorides, balcons amb forma de màscara, columnes de pedra amb forma d’ossos...
L’edifici es pot dividir principalment en 4 parts, primeramenttrobem la sala cotxeres i carboneres, en aquest espai de dues plantes trobem l’espai adient per grans festes i sopars. Un pis més amunt trobarem la planta noble, un espai de mésde 700 metres quadrats on vivien la família Batlló, Gaudí va incloure una tribuna per poder veure l’ambient des de dins la casa. Un pis més amunt i fins al terrat trobem l’espaid’inquilins, caracteritzat per formes senzilles de color blanc. També trobarem les columnes en forma d’os que caracteritzen l’edifici. Per últim trobem el terrat, un espai onGaudí va inspirar tota la seva imaginació i va convertir la part superior de l’edifici en un sense fi de formes, encapçalat per una especial que representa el llom d’un drac.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Casa Batlló
  • CASA BATLL
  • Casa batllo
  • Casa Batllo
  • La casa Batlló
  • Casa Batll
  • Casa Batlló
  • Casa Batlló , Gaudí

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS