Caspar David Friedrich

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
Caspar David Friedrich: biografia.

Friedrich va néixer el 5 de setembre de 1774 a Greifswald (Alemanya), un petit poble costaner del mar Bàltic. Va ser el paisatgista més famós del movimentromàntic. Les seves obres solen representar paisatges naturals, sovint acompanyats de figures humanes. No obstant, les seves obres no aspiraven a reproduir fidelment la naturalesa en els seus paisatges.El seu objectiu real constava en traduir en imatges les seves pròpies experiències metafísiques.

Quan ell només tenia set anys, la seva mare va morir de verola, i la seva germana va morirofegada l’any 1787 al intentar rescatar-lo quan ell va caure sota el gel. A partir d’aquests fets viscuts des de tant jove, moltes persones han considerat que la seva disposició melangiosa i l’encantespiritual dels seus paisatges, han nascut arrel la seva infància.
Va començar la seva formació artística als vint anys a l’Acadèmia de Copenhaguen, i al 1798 ja s’havia instal·lat a Dresden (Alemanya),on viuria la resta de la seva vida. Va ser allà on va conèixer als representants més destacats del Romanticisme alemany, com ara el poeta Philipp Otto Runge o el pintor Georg Friedrich Kersting, elsquals van exercir una gran influència sobre David Friedrich.
No obstant, no va ser fins al 1807 que Friedrich es va dedicar plenament a la pintura, i més endavant, al 1810, va ingressar a l’Acadèmiade Berlín, per ingressar al 1816 a la de Dresden.
Finalment, Friedrich va morir a Dresden el 7 de maig del 1840.

Fitxa tècnica:

- Autor: Caspar David Friedrich.
- Obra: La creu i lacatedral a la muntanya.
- Any: 1812.
- Mida: 44,5 cm × 37,4 cm.
- Tècnica emprada: Oli sobre tela.
Situació actual de la obra: Düsseldorf, Kunstmuseum
Moviment artístic: Romanticisme.Comentari sobre el contingut:

L’obra està constituïda per un símbol religiós principal, que vindria format pel conjunt de la creu i la catedral envoltada d’uns altíssims avets, tot formant una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caspar David Friedrich
  • Caspar David Friedrich
  • CASPAR DAVID FRIEDRICH
  • Análisis de Una mujer en la ventana / Caspar David Friedrich
  • Caspar David Friedrich
  • Caspar David Friedrich obras
  • Caspar Friedrich
  • Principales obras de Caspar David Friedrich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS