català

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
Resum acte segon El cafè de la Marina Amat Vallmajor del Pozo

L'acte comença amb la celebració del banquet de nosses de la Rosa i en Rafel, en el qual apareix mussiuBernat com a nou personatge. Aquest és un comerciant Rossellonès que tracta amb en Libori sovint. Casualment, mussiu Bernat es fixa en la pubilla de Libori, la Caterina i ballen junts. Aquest, l'apreta,acte del que els convidats es donen compte i comenten al respecte. Aleshores, Libori entrega la seva filla a en Rafel recitant algunes paraules dirigides a aquest per a que la cuidi bé.
Més tard,abançada la nit ja, mussiu Bernat i Libori es queden sols, moment que aprofita el primer, per parlar-li dels béns que posseeix al Libori, i de l'ho solvent que és. En aquestes que li diu que s'ha fixat enla seva filla gran, la Caterina, i que se n'ha enamorat. En Libori, que ja es pensava que no trobaria mai ningú per a la seva pubilla, enlluernat per l'entusiasme li diu que ella també s'havia fixaten ell i que no hi hauria cap inconvenient en que es casessin.
Libori, explica a alguns pescadors la recent notícia, amb l'esperança que aquests no xerraran pas, però com ja se sap en aquest cafè,això és impossible. Aleshores, en Libori decideix anar a solucionar algunes qüestions legals deixant-hi al cafè a tres mariners. Entra la Caterina en escena i aquests començen a insinuarli el que els haexplicat en Liboria però ella, és clar, no sap de què parlen i ho deixa estar.
En aquestes que entra al cafè una artista amb el seu valent, els quals causen rebombori, sobretat a en Claudi, el qualno va assistir al casament, ja que l'artista li ofereix per ballar un ball amb ella a Portbou aquella mateixa nit, aleshores, Claudi es pensa que se'n riuen d'ell i estan a punt de tenir una baralla.Finalment decideixen marxar tots.
Quan torna en Libori, parla amb la seva filla, i intenta convèncer-la de que el millor que li podia passar és emparellar-se amb mussiu Bernat ja que d'aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS