Causes

Páginas: 2 (255 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
GUERRA CIVIL CAUSES

Les causes de la Guerra Civil van ser llunyanes i properes.

Lescauses llunyanes son:

-El desenvolupament de la revolució liberal provoca enfrontament bèl.lic-civil (guerres carlines), radicalització progressistes, l'intervenció de l’exèrcit (pronunciament) i laRestauració (caciquisme, frau electoral i marginació partits no dinàstics)

- L’actitud i mentalitat de l’exèrcit, dona lloc a una evolució a actituds conservadores i una reacció contrària als“nacionalismes. Es defensa de la unitat de la “pàtria”.

- El retard en la modernització econòmica del país, dona pas a una revolució industrial tardana i local, la burgesia és un sector feble, el moviment obrerés potent i predomina una economia agrària. Aquest ultim provoca repartiment injust de la terra, necessitat de reforma agrària i tensió social al camp i radicalització.

- El retard cultural ieducatiu, provoca alt grau d’analfabetisme, insensibilitat, feblesa de l’Estat (inestabilitat), manca d'infraestructura educativa, predomini religiós a l’ensenyament.


- el mite de la “Revolució Soviètica.Hi ha un nou model social-econòmic i un nou govern proletari i camperol

- L’enfrontament inevitable entre dos sectors:
L’hereu de la tradició del’Antic Règim, del clericalisme i del tradicionalisme. Format per les jerarquies i propietaris agraris.

El defensor d’una societat urbana i industrial amb un règim liberal de
posicionsrepublicanes i defensor dels sectors populars i obrers.

Les causes properes són:

-Equilibri d’incapacitats en la transformació de la societat davant els conflictes de reforma agrària, educació,Estat laic, millora dels obrers, avenç de la nació i nacionalisme


- Voluntat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causas
  • Causas
  • CAUSAS
  • CAUS
  • Causas
  • CAUSA
  • CAUSAS
  • Causas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS