Charro

Páginas: 5 (1168 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
Argument

Laura, una barcelonina, coneix en una festa a Tomàs Muntanyola, propietari rural de Comarquinal (ciutat inspirada en Vic), i al cap de tres mesos es casen i s'instal·len a la casa pairal de Tomàs, on Laura comença a experimentar una forta opressió, a causa de la boira de la zona i del menyspreu de Teresa (germana de Tomàs). Tampoc es troba a gust amb en Tomàs, un home fred a qui nomésli preocupen els afers econòmics i l'ostentació. Tot i que es proposa fer-lo canviar, al cap de poc temps veu que això no és possible i que ja no estima aquell home del qual creia estar enamorada. De fet, però, no s’havien estimat mai. L'únic sentiment que existia era, per part d’en Tomàs, el de tenir i poder lluir una de les dones més maques de tot Comarquinal i, per part de la Laura, el fetd'ésser alguna cosa per primer cop a la seva vida. La Laura comença a ser deixada de banda pel seu marit, i vista amb mals ulls pels habitants de Comarquinal, de mateixa mentalitat que en Tomàs. Uns habitants que s’escandalitzen, per exemple, pel sol fet que la Laura dugui vestits que ensenyen mitja cama.
Laura sembla condemnada a aquest ambient que l'oprimeix fins que perd a una filla que mor. Apartir d'aquí coneix a Pere Gifreda, un advocat de 27 anys, de qui la Teresa havia estat sempre secretament enamorada i que, com la Laura, creu que a Comarquinal hi ha massa hipocresia. Aquesta creença compartida fa que la Laura no se senti tan sola, i per això s'acaba enamorant d'en Pere. Quan la Teresa descobreix l'afer entre Laura i Pere -adulteri que no arriba a ésser consumat tot i que ésdesitjat-, ho esbomba pel poble de manera que Laura és enviada a descansar a les Aulines, un indret totalment incomunicat, per tal d'evitar aquesta relació que podria tacar el bon nom de la família. El pretext de la Teresa és que la Laura s'ha de recuperar del seu suposat "mal": l'aïllament de la resta del poble. En realitat però actua moguda per la gelosia, ja que Teresa havia estat enamorada de Perede petita i el fet és que encara ho estava. En Tomàs, que no sap res de la relació entre la Laura i en Pere, accepta. A les Aulines, la Laura accentua el seu aïllament de tothom i no fa més que pensar amb un Pere idealitzat, per qui segons ella val la pena patir tota aquella incomunicació i marginació.
Quan al cap d'un temps tornen a Comarquinal, els rumors sobre la Laura i en Pere esclaten i enTomàs se n'acaba assabentant. Al mateix temps la Laura, quan torna a veure en Pere, s'adona que mai ha estimat en Pere de debò, sinó que allò que existia entre ells era només un sentiment de companyia, de refugi, i que el Pere idealitzat de les Aulines era producte de la seva imaginació. Quan intenta trobar ajuda a casa d'un oncle, aquest prova de violar-la. Llavors la Laura intenta tornar amb elseu marit, però no li ho permeten. Pere intenta acollir-la, però ella ho rebutja perquè al final veu en Pere el mateix que ha vist en l'oncle i en el seu marit, un desig salvatge de posseir-la. Acaba tornant a Barcelona, on es refugia en un convent amb l'esperança de trobar algun dia un lloc i una gent amb qui ser feliç.
[modifica]Personatges

Laura: és un personatge fet a si mateix,autodidacta, que no aconsegueix sobreposar-se als esdeveniments que l'envolten fins al final, quan se'n va. És una dona ingènua, delicada i maca. És un personatge insatisfet que no troba el seu lloc al poble del seu marit, tot i que intenta adaptar-s'hi. La impossibilitat d'adaptar-se a un ambient tan resclosit per raó del seu caràcter és el que li produeix angoixa i una insatisfacció tan gran.
Tomàs: és unpagès ric, inculte i groller però també covard. Es manté en la ignorància dels rumors sobre la dona i quan li arriben no gosa actuar fins al final.
Teresa: és un personatge molt fosc i amb un gran conflicte intern. És la germana soltera de Tomàs, i quan ell es casa se sent desplaçada. Per fora es comporta segons els cànons establerts, però per dins és tot un món de repressió, insatisfacció i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charro
  • El charras
  • CHARRO
  • La Charrer A
  • Fiesta charra
  • Guia de charro
  • El Charro Y La Partera
  • Lideres Charros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS