ciencias del mundo contemporaneo (trabajo de verano)

Páginas: 11 (2654 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2013













CIÈNCIES DEL MÓN CONTEMPORANI

1 d’Agost de 2013
“Uniqul inventa un sistema de pagaments mitjançant el reconeixement facial”
Ni tan sols es necessari firmar un rebut, una càmera t’enregistra tots els trets facials i acte seguit només has de fer un clic per donar la confirmació del pagament, Uniqul assegura que l’ informació de la població està protegida peralgoritmes de grau militar. Per efectuar el pagament es necessari que la tenda on volem pagar tingui un Qpoint (un caixer que enregistra la cara dels clients) el seu ús no serà gratuït. De moment el sistema només operarà a Finlàndia. Trobo interessant la notícia perquè això significa que d’aquí poc desapareixeran les targetes de crèdit i els bitllets, aquest invent obre pas a una nova manera d’entendre lavida econòmica quotidiana i estic segur de que la farà més còmode.

2 d’Agost de 2013
“Bateries elèctriques de fusta”
Una petita estella de fusta recoberta d’estany podria ser el cor d’una petita pila elèctrica de llarga duració, s’utilitzaria sodi enlloc de liti la qual cosa faria que la bateria fos benigne per al medi ambient, la fusta és més flexible i aguantaria millor l’emmagatzematged’electrons que les bases rígides que s’utilitzen ara, que sovint no poden suportar l’expansió i contracció dels electrons durant moltes càrregues. La fibra de fusta es suficientment flexible com per fer que les bateries d’ions de sodi aguantin més de 400 cicles de càrrega. Aquesta notícia és molt interessant perquè implica un gran estalvi de residus. Aquestes bateries no són malignes per al mediambient.

3 d’Agost de 2013
“ La nau japonesa HTV-4 és llançada a l’espai”
És la quarta nau de càrrega llançada pels japonesos que va cap a l’estació espacial internacional, la nau de càrrega va ser llançada pel potent coet H-IIB. Portava subministrament per als astronautes i també incloïa una robot experimental anomenat Kirobo y satèl·lits cubesats que serien llançats després. La nau portavatres tones de subministrament.
4 d’Agost
“Kirobo, el robot astronauta japonés”
Mesura uns 34 centímetres i el seu pes s’aproxima al kilo, ha costat 75 milions d’euros i ha sigut creat per Koichi Wakata. Kirobo està programat per aprendre dels humans i per tant es molt interessant perquè significa que en un futur els robots seran qui possiblement facin l’assistència sanitària, aquest robot obreun camí d’or a l’època de la robòtica.

5 d’Agost de 2013
“Obama anula el veto a los iPad i a los iPhone”
En un principi la ITC (Comissió internacional de comerç de EEUU), va fallar a favor de Samsung. L’empresa tecnològica va acusar a Apple de violar patents en diversos models de mòbil en concret: AT&T del iPhone4, iPhone 3GS, iPad 3G i iPad 2 3G. Després de que la ITC fallés a favor deSamsung en un argument de 4 pàgines es va prohibir a Apple l’ importació de iPod i iPad antics. Aquet és el punt en el que trobo interessant aquesta notícia, Obama ha aixecat a Apple la moció tot i que Samsung havia guanyat la batalla legal per les patents, el representant de la ITC va al·legar que s’abolia la prohibició per l’efecte que això havia tingut en l’economia americana. La conclusió és queles empreses més fortes econòmicament, estan sovint per sobre de la llei, els diners mouen el món.

6 d’Agost de 2013
“Una cama médica que se controla con gestos y ondas cerebrales”
Dos investigadors peruans han inventat el hardware y el software, el primer ja havia sigut creat amb anterioritat senzillament capta i mesura ones cerebrals, el software interpreta les senyals del nostre cervell iles envia a mòduls d’electrònica els quals de forma inalàmbrica envien la informació necessària a diferents aparells. L’aparell que s’enganxa al crani és una corona negra amb ramificacions. El cervell en qüestió necessita estar entrenat per a poder enviar els senyals corresponents. En cas que el pacient tingui paràlisi mental també es poden captar impulsos elèctrics. Encara no s’ha aplicat en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo de Ciencias para el mundo contemporaneo
  • Trabajo De Ciencias Del Mundo Contemporaneo
  • TRABAJO CIENCIAS DEL MUNDO CONTEMPORANEO
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • ciencias para el mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporáneo
  • ciencias del mundo contemporaneo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS