ciencies del mon contemporani

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
CMC RECUPERACIÓ
TEMA 1
Stephen Hawking: Científic que va en cadira de rodes. Ha estudiat l’Univers i els forats negres. Ell va descobrir que aquests forats negres no són ben bé negres; deixen escapar una radiació (radiació de Hawking) , aquesta fa que amb els anys d’evaporaran. Poden tardar milions i milions d’anys en evaporar-se. Stephen ha guanyat varis premis. Ell creu que la societat téque estar informada sobre la ciencia i la tecnología, per poder avençar, i que a molta gent li interessa aquest camp. També creu que s’hauria d’implantar la ciencia a les escoles d’una manera més dinámica i entretinguda ja que es molt important per tota la vida que ens envolta.

Treure profit a les intimitats de la vida:
La ciencia es molt important; ja que té resposta a tot el que ens envolta.Avui en dia hiha bastantes disciplines científiques que van evolucionant dia a dia.
La primera en sorgir va ser la Física (S. 16 i 17), després la Química (S. 17 i 18) i finalment la Biologia entre s. 19 i 20. Gracies a ella s’ha impulsat la biomédica i l’agricultura.
La Biologia: estudia l’esser viu en totes les seves façetes, des de la molécula més mínima fins als éssers socials o elsfactors que ens envolten. Ens permet endinsar-nos dintre d’allò que anomenem vida, fins i tot manipular-la.

La infal·libilitat del mètode científic
Cap teoría científica es teoría si no s’aplica el mètode científic. Es comença fent una hipòtesi, s’analitza i s’observa aquesta hipòtesi ( si té lógica), llavors aquesta hipòtesi es considera valida (no necessàriament certa) S’han de fer repliques. Mail’experiment té un 100% de certamen.

Teories que no ho són
La religió i la ciencia son tot el contrari. Res es teoría sense el mètode científic. La teoría del creacionisme no és una teoría, ja que no pot estar demostrada científicament ni mitjançant el mètode científic.

El vestit de pseudociència
La pseudociència no és una ciencia ja que no hi ha ccap fet que ho demostri amb el mètodecientífic. A vegades ens podem confondre entre pseudociència i ciencia, ja que en veiem cada dia com per exemple: l’astrologia, l’acupuntura, l’homeopatia, el feng sui, etc.

Avenços mèdics: Avantatge o inconvenient?
Hipòcrates: Pare de la medicina (500-400 ac)
400-1450: Evolució Pesta negra a europa
1600-1700: William Harvey, model circulació sanguínia
1800-1880: Inventor fonendoscopi: rené1850-1900: Pasteur, inventor microorganismes. Rudolf, pare de la teoría celular
1900-1945: Wilhelm, inventor raigs X, Fleming, inventor penicil·lina
TEMA 2
(mètode científic)
Passos per fer el mètode científic:
Primer faig una observació
Seguidament faig la/les hipótesis
Faig el disseny de l’experiment
Faig l’experiment amb les hipótesis
En trec la/les conclusions

TEMA 3
La suberciótotal de la biología
Dues revolucions científiques: la cosmológica i la biológica
Cosmològica (Nicolau Copèrnic), que va demostrar que la terra no és el centre de l’Univers, sinò que gira al voltant del Sol (teoría heliocéntrica). Aquesta teoría anava en contra del que diu la Biblia (que la terra es el centre de l’Univers). Desprès Galileu va refinar la Teoria de Copèrnic, i el van repudiarper heretgia. Més endavant, cap als segles 17 i 18, grans pensadors ja van començar a creure que la terra no era el centre de l’Univers, amb l’exitència d’Isaac Newton. De fet el nostre Univers es trova enmig de moltes més galàxies que desconeixem.
Genoma: congunt de gens d’un èsser viu

La casa de l’ET
Hiparc de Nicea, Grècia (130 aC), astrònom que va registrar moltes estrelles, però ara sabemque n’hi ha una infinitat, i moltes més grans que el nostre planeta.
Al 2009 ja s’havien identificat 342 planetes foradel nostre sistema solar.
La NASA va enviar un telescopi anomenat KEPLER, per buscar vida en aquests planetes fora del nostre s.solar. N’hi ha molts que són habitables.
Exploracio de cel: 1957: URSS Spontrik, 1958 USA Explorer, 1961 Gagarin 1969 lluna USA, 2004 ESA Mart (h20)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies del Mon Contemporani
  • Ciencies del món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciencies al mon contemporani
  • Ciències per al món contemporani
  • Ciències Del Mon Contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciències per al món contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS