Ciencies del món contemporani

Páginas: 6 (1283 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2013
aaaaaaaaaaaaaaavui dia es consideren complementàries. Comenta breument aquesta acceptació actual de totes dues tenint en compte la divergència inicial que enfrontava els defensors de cadascuna d’elles.
Una de les teories és la teoria volcànica i l’altra la teoria extraterrestre dels meteorits transportadors d’aigua, les dos continuen sent discutides per les escoles de científics, ja que notroben cap conclusió final. Aquest fet és degut a que les dues teories són complementàries i seria un error discutir quina és l’acceptada, perquè el causant de l’origen de l’aigua podria ser una combinació d’aquestes dues teories. Però al mateix temps no es creu en la validesa total per acceptar aquestes teories, aleshores queden obertes les portes al plantejament d’altres noves teories.

1. ELNOSTRE LLOC A L’UNIVERS

STEPHEN HAWKING

ACTIVITATS
1. Busca informació i elabora un resum breu dels assoliments científics de Stephen Hawking i la repercussió que han tingut en la cosmologia moderna.

2. Per què Hawking diu que el van advertir que cada equació que inclogués al llibre Història del temps en reduiria les vendes a la meitat?
Perquè a la majoria de la gent els hi espanta el mónmatemàtic, sobretot quan hi han fórmules. Per aquesta raó si obren un llibre i veuen que hi han equacions es pensen coses que no son i ja no s’interessen.

3. Resumeix en poques paraules el segon paràgraf del text extret del discurs de Hawking.
Explica com avui en dia en les escoles no es mostra interès per la ciència, llavors no és te cultura científica que es pot fer servir per prendredecisions.

4. Per què és important, segons Hawking, que tots els ciutadans rebin una formació científica? Per què és important, segons la teva opinió?
Segons Hawking es important perquè creu que tots els alumnes de les escoles necessiten una cultura científica per poder defensar-se en aquest món.







2. EL NOSTRE PLANETA: LA TERRA
L’ORIGEN DELS OCEANS
QÜESTIONS
1. Al llarg deltext es fa referència a dues teories que en un principi semblaven antagòniques, però que avui dia es consideren complementàries. Comenta breument aquesta acceptació actual de totes dues tenint en compte la divergència inicial que enfrontava els defensors de cadascuna d’elles.
Una de les teories és la teoria volcànica i l’altra la teoria extraterrestre dels meteorits transportadors d’aigua, les doscontinuen sent discutides per les escoles de científics, ja que no troben cap conclusió final. Aquest fet és degut a que les dues teories són complementàries i seria un error discutir quina és l’acceptada, perquè el causant de l’origen de l’aigua podria ser una combinació d’aquestes dues teories. Però al mateix temps no es creu en la validesa total per acceptar aquestes teories, aleshores quedenobertes les portes al plantejament d’altres noves teories.

2. Busca a internet algun argument que pugui avalar la segona teoria, que és en aparença més arriscada i que sempre ha desertat més recel o dubtes entre els científics.

3. Actualment també es discuteix sobre la possible existència (passada o present) d’aigua a Mart. Investiga a la xarxa quina n’és la teoria més recent.

4.Finalment en el text s’assumeix que encara no és possible determinar plenament l’origen de l’aigua en el planeta. Aporta alguna reflexió a aquesta realitat.
Personalment opino que la teoria volcànica és més acceptable i mes creïble, ja que l’origen hipotètic de l’aigua s’origina a partir d’una reacció entre àtoms d’hidrogen i oxigen a altes temperatures. Les molècules formades en aquesta reacció vansortir a la superfície en forma de vapor, i una part d’aquest es va refredar i es va condensar per formar aigua líquida i sòlida de la superfície terrestre . No obstant, no s’ha de tancar les portes a la segona teoria, encara que sigui menys convincent. La meva conclusió seria que els oceans van ser formats per un mixt entre les dues teories.

2. EL NOSTRE PLANETA: LA TERRA
EL NUCLI DE LA TERRA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies del Mon Contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciencies al mon contemporani
  • Ciències per al món contemporani
  • Ciències Del Mon Contemporani
  • ciencies del mon contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciències per al món contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS