Classes d'esports d'aventura

Páginas: 7 (1547 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
3.Piragüisme
S'anomena piragüisme a l'activitat recreativa o esportiva de navegar amb unapiragua, per aigües planes o per aigües braves.
El piragüisme apareix com a conseqüència de la necessitat que l'home ha tingut des dels seus orígens de dominar el bell element que és l'aigua i per això, totes les civilitzacions han dissenyat embarcacions senzilles, de característiques molt peculiars, peròd'una gran maniobrabilitat, seguretat i eficàcia, per moure's amb llibertat allí on la naturalesa era hostil.
Existeixen diferents modalitats de piragüisme, depenent del nombre de persones que naveguen sobre l'embarcació o de la superfície aquàtica sobre la qual es desenvolupi (mar, riu, llac, piscina o pista artificial). Les disciplines de piragüismed'aigüestranquil·les i d'eslàlom són les queactualment es mantenen com a esport olímpic.
Les diferents disciplines que hi ha dins del piragüisme són:
Aigües tranquil·lesEslàlom
Estil lliure
Descens d'aigües bravesCaiac de mar
Caiac polo
3.1. Aigües tranquil·les
Les aigüestranquil·les és una disciplina del piragüisme que consisteix a recórrer en aigüesplanes les competicions, les quals es disputen en dos tipus d'embarcacions, caiacs icanoes. Els homes poden competir en caiac  i encanoa. Les dones només competeixen en caiac. Les competicions poden ser de velocitat i de fons.
3.2. Eslàlom
L'eslàlom és una disciplina del piragüisme que consisteix a completar un recorregut en aigües braves normalment en rius naturals o en canals artificials. El recorregut s'ha de fer travessant unes portes o pals sostinguts els quals vanenumerats correlativament i poden ser de color verd (en direcció al corrent) o vermells (en contra del corrent). Aquest recorregut s'ha de realitzar amb el menor temps possible i hi ha unes penalitzacions a tenir en compte: si es toca un pal de la porta, s'ha de sumar al temps total 2 segons; si l'esportista se salta una porta, al temps total se li suma 50 segons.
Els homes poden competir en caiac obé en una canoa monoplaça o biplaça, les dones tant sols ho fan en caiac.

Foto1. Competició d’eslàlom
3.3. Estil lliure
Estil lliure o també anomenat rodeo és una disciplina del piragüisme d'estil acrobàtic.
Consisteix a realitzar maniobres tècniques i acrobàtiques espectaculars, en un tram d'aigües braves delimitat, que són puntuades per un jurat. La piraguaque s'utilitza sol ser moltmaniobrable però, per contra és poc o gens ràpida.
3.4. Descens d'aigües braves
El descens d'aigües braves és una disciplina del piragüisme competitiva que consisteix a realitzar un tram d'uns quants quilòmetres de riu natural amb el menor temps possible.
En aquesta disciplina els homes competeixen en caiac o en canoa monoplaça o biplaça, les dones tan sols ho fan en caiac.
3.5. Caiac de marEl caiac de mar és una disciplina del piragüisme que es practica al mar. Els caiacs de mar són petites embarcacions marines amb coberta on el palista va assegut a l'interior i cobert per una faldó propulsant-se amb una pala de dues fulles. Aquesta modalitat és de recent creació a nivell competitiu, no obstant és una pràctica molt arrelada al nostre litoral a nivell recreatiu.
3.6. Caiac polo
El caiacpolo és un esport col·lectiu i de contacte que és pràctica sobre piragua. L'objectiu és aconseguir introduir la pilota a la porteria de l'equip contrari i evitar que l'altre equip la introdueixi en la teva.

Foto 2. Partit de caiac polo
4. Equitació
Es denomina equitació a un art com es la pràctica de muntar a cavall. En aquest esport podem destacar-hi diverses modalitats:
Doma clàssica
Domavaquera
Salt d'obstacles
Raid
T.R.E.C
Alta escola
Ponis
Western
Volteig
Turisme eqüestre
Enganxes
Horseball
Paraeqüestre4.1. Doma clàssica
La doma és l'art d'ensenyar a un cavall a ser dòcil, equilibrat i obedient. La doma clàssica és una disciplina hípica basada en l'execució d'un conjunt de represes per a demostrar la preparació del concursant i la franquesa, la submissió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • class
  • class
  • Classe
  • Class
  • Class
  • classe
  • Class
  • Class

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS