Classificació Dels Drets Humans

Páginas: 7 (1573 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
CLASSIFICACIÓ DELS DRETS HUMANS

DRETS DE 1a GENERACIÓ (Avui x Avui)

Civils

Article 1Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.

Article 3Tot individu té dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat de la persona.

Article 4Cap persona no està sotmesa aesclavitud o servatge; l'esclavitud i el tràfic d'esclaus són prohibits en totes llurs formes.

Article 5 Cap persona no serà sotmesa a tortura ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.

Article 6Tothom i en tot lloc té dret al reconeixement de la pròpia personalitat jurídica.

Article 7Tothom és igual davant la llei i té dret d'obtenir-ne la mateixa protecció contra qualsevoldiscriminació que violi la present declaració contra tota provocació a una tal discriminació.

Article 8Tota persona té dret a un recurs efectiu prop de les competents jurisdiccions nacionals, contra aquells actes que violin els drets fonamentals reconeguts per la constitució o la llei.

Article 9Ningú no pot ser arrstat, detingut ni exiliat arbitràriament.

Article 10Tota persona té dret, enrègim d'igualtat, que la seva causa sigui portada equitativament i imparcialment en un tribunal independent i imparcial, el qual decidirà tant sobre els seus drets i les seves obligacions com sobre el fonament de tota acusació adreçada contra ella en matèria penal.

Article 111. Hom presumeix innocent tota persona acusada d'un acte delictiu fins que la seva culpabilitat hagi estat establertalegalment en el curs d'un procés públic, en el qual totes les garanties necessàries per a la defensa hagin estat assegurades.
2. Ningú no serà condemnat per accions o per omissions que quan foren comeses no constituïen acte delictiu d'acord amb el dret nacional i internacional. Tampoc no s'imposarà cap pena superior a la que era aplicable quan l'acte delictiu fou comès.

Article 12Ningú no seràobjecte d'intromissions arbitràries en la seva vida privada ni en la de la seva família, en el seu domicili ni en la seva correspondència, ni d'atemptats contra la seva fama o reputació. Tota persona té dret a la protecció de la llei contra aquestes intromissions o aquests atemptats.

Article 131. Tota persona té dret a circular i a escollir el seu lloc de residència a l'interior d'un estat. 2.Tota persona té dret a abandonar qualsevol país, àdhuc el propi, i a retornar-hi.

Article 161. A partir de l'edat núbil, l'home i la dona, sense cap restricció per raó de raça, nacionalitat o religió, tenen dret a casar-se i a fundar una família. Ambdós tenen drets iguals al matrmoni, durant el matrimoni i en el moment de la seva dissolució. 2. El matrimoni només pot realitzar-se amb elconsentiment lliure i ple dels futurs esposos. 3.La família és l'element natural i fonamental de la societat, i té dret a la protecció de la societat i de l'estat.

Article 171. Tota persona, individualment i col·lectiva, té dret a la propietat. 2. Ningú no pot ésser privat arbitràriament de la seva propietat.

Article 18Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió;aquest dret comporta la llibertat de canviar de religió o de convicció i la de manifestar-les individualment o en comú, en públic i en privat, mitjançant l'ensenyament, la predicació, el culte i l'acompliment de ritus.

Article 19Tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions i el de cercar, rebre o difondre lesinformacions i les idees per qualsevol mitjà d'expressió i sense consideració de fronteres.

Article 201. Tota persona té dret a la llibertat de reunió i d'associació pacífiques. 2. Ningú no pot ésser obligat a pertànyer a una determinada associació.

Polítics

Article 141. En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil i a beneficiar-se'n en d'altres països.2. Aquest dret no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS
  • Drets Humans
  • Drets Humans
  • Drets Humans
  • Drets humans
  • Declaració universal dels drets humans
  • declaració dels drets dels infants
  • Not Cies Drets Humans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS