Clementina

Páginas: 3 (505 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
COMENTARI DE TEXT (EL NOM)
SOBRE EL FONS O EL CONTINGUT
El text tracta d’una noia que es diu Clementina, ella mateixa explica que li comporta a la seva infantesa aquest nom, que no comporta resbo, però va explicant que quan es troba a l’etapa de maduresa li arriba propi sentiment d’orgull sobre el seu nom.
El tema principal es, l’autoestima a mesura que arriba la maduresa, ja que en lainfantessa es sent insegura per el seu nom i a mesura que es fa gran guanya seguretat en relació al seu nom i probablement en la seva persona.
Com a temes secundaris trobem, autoodi pel seu nom en unprincipi i després orgull, també assetjament, l’amor com a suport, plenitud personal.
Es un text poètic ja que es un recurs literari on es parla de forma bella, s'embelleix el llenguatge i a partir delqual transmets sentiments i emocions per expressar.
El context del text es del segle XX i el text es troba a llibre lectura de poesia catalana.
Clementina Arderiu i Voltas (Barcelona, 1889-1976),va ser una poetessa catalana. En aquest text del nom s’observa que fa una poesia molt personal, on es pot veure que de petita era una noia tímida, inofensiva, envejosa, i insegura, i a mesura que esva fent gran es sensible, romàntica, humil, creativa...

SOBRE LA FORMA
Te una estructura senzilla la qual es fàcil de entendre el text.
El text conte una veu on es troba en primera persona i eltipus de narrador es narrador protagonista, el narrador és també el protagonista de la història (autobiografia real o fictícia).
El text es tracta d’un poema amb versos pentasíl·labs, rima assonant iamb l’estructura de 46 versos repartits en 6 estrofes.
El recursos formals i semàntics del text son, 46 versos, 6 estrofes, cada vers de 5 síl·labes, rima assonant, trobem recursos literaris comanàfora: “Clementina...Clementina”, comparació: “ el nom m’era llarga igual que una queixa”, “ cap nom no és tan bell damunt de la terra com el que l’amat em canta a l’orella”, metàfora: “es tornà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clementina Arderiu
  • La abejita clementina
  • la carta de clementina
  • Spss Clementine
  • Clementina la soldadera
  • arturo y clementina
  • La Llegada De Clementina
  • Clementina suarez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS