Clonació

Páginas: 5 (1226 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2014
RAMADERS ESPANYOLS ENCARREGUEN CLONS DELS SEUS MILLORS TOROS DE LIDIA A EUA.
La clonació de gens és el procés mitjançant el qual pot aïllar-se un gen d'entre tots els gens diferents que existeixen en un organisme, la qual cosa permet realitzar la seva caracterització. Això s'aconsegueix amb la preparació d'una bateria de bacteris que contenen tots els gens diferents presents en un organisme demanera que cadascuna d'elles conté un sol gen. Això es duu a terme efectuant corts de l'ADN d'un individu. Una altra alternativa és la de crear un conjunt de totes les seqüències d'ADN expressades en una cèl·lula específica mitjançant la producció de còpies complementàries d'ADN a partir del ARN trobat en aquestes cèl·lules.
ACTIVITATS
1. Explica el significat dels següents termes relacionatsamb l'àmbit científic:
.clonació: és el procés de clonar és a dir de crear una còpia genèticament idèntica de qualsevol ésser viu, mitjançant cèl·lules mare.
.replicat: un replicat significa una còpia idènticament d’alguna cosa .
. genètica: és la part de la ciència que estudia l’herència. L’herència és la transmissió de caràcters “ no adquirits”. Un caràcter és una o més característiques quedefineix un individu.
2. En el text apareixen termes relacionats amb el món taurí com a “casta, tentado, semental “. Indica el seu significat en aquest context.
.Casta: Grup social, clarament diferenciat d'altres pel seu rang. Família i ascendència d'una persona . Raça, classe o condició d'un animal.
.Tentado: Examinar i reconèixer per mitjà del tacte el que no es pot veure.
.Semental: mascleque es destina a la reproducció.
3. Assenyala com es diu la finca on està presa la foto i en quina localitat està. Descriu el paisatge que s'observa.
La finca es diu El Palomar que es troba situada a Guadalix de la Sierra concretament a Madrid.
S’observa un paisatge tranquil , pacífic, net i sobretot gran. Es veu com els torus, negres , grans i forts descansen en un ambient agradable. També ambel cartell s’avisa que hi ha perill això fa que la gent no passi per allà i no pugui molestar-los.

• Analitza
4. Indica quin ramader ha encarregat clons d'alguns dels seus toros, a quina empresa i en quin país.
El ramader que ha encarregat els clons es diu Victoriano del Río L’empresa la qual es va portar a terme la clonació s’anomena Viagen. L’empresa es troba a EE.UU concretament a Texas.5. Recull les dades que es donen sobre aquest ramader.
Es fill de Victoriano i parla del toro “Alcalde” com el millor tant que ni amb tot l’or del món el vendria. Victoriano del Río va assistir al Congrés Mundial de Criadors de Torus de Lidia que es va celebrar a Mèxic, allà va ser on va escoltar detalladament la possibilitat de clonar el bestiar. Victoriano del Río és el que va més avançat aEspanya sobre aquet tema . Per a Victoriano Río clonar el seu bestiar té la finalitat que hi ha reproducció d’aquell mateix bestiar amb al qual ha aconseguit tant de guany no pel seu sacrifici ni pel seu consum .
6. Explica quina finalitat té la clonació, quant costa i descriu el procés que se segueix.
Els científics que treballen en la clonació asseguren que els avenços en aquesta ciència podenportar molts beneficis per a l'home. La possibilitat de manipular gens de manera precisa permet "crear" animals amb millor producció de llet, carn o llana. Després, aquests animals podrien ser clonats per tenir ramats de bons productors comprovats.
Clonar un bou costa aproximadament 12.000 euros. Per exemple un cavall com que la tècnica està menys aconseguida costa aproximadament uns 150.000dòlars.
El procés que s’ha de seguir per fer una clonació en el cas d’un toro és el següent:
Del toro que es vol clonar s'extreuen les cèl·lules adultes i aquí hauríem d’obtenir l’òvul d’una vaca. S’elimina de l’òvul de la vaca el nucli . En l’òvul de la vaca s’introdueix el nucli de la cèl·lula del bou. Tot seguit l’embrió és genèticament idèntic al toro donant. S'implantarà en l'úter d'una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • clonacio
  • La Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • CLONACI N
  • Clonació Biologia
  • La Clonaci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS