Cloud Computing

Páginas: 5 (1001 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
Treball d’anàlisi

Fase 2: Projecció de futur
1. Introducció
Avui dia la nostra manera de navegar i interactuar amb l’ordinador està molt lligada a les qualitats dels components del nostre pc (placa base, memòria RAM…), però cada cop més Internet s’està encarrilant cap a un model d’aplicacions que passaran a substituir els programes i acabaran portant a un sistema operatiu via web. Gràcies aaixò Internet es reafirmarà en els seus valors liberals i democràtics equiparant així les oportunitats entre rics i pobres ja que tant sols serà necessari tenir connexió a Internet més o menys potent.

2. Internet i l’ordinador a l’actualitat
Actualment Internet és utilitzat com a eina de comunicació entre les persones, es pot utilitzar com un espai de publicació, individual o compartit. Lesseves funcions principals són l’obtenció d’informació i l’entreteniment. Ho podem veure a llocs com Wikipèdia en el primer cas i Facebook en el segon. Cal tenir en compte la progressiva expansió de la web 2.0 la qual permet als usuaris poder compartir espais per a fotografies, textos i vincles amb altres "llocs Web". D’aquesta manera es facilita la col—laboració entre ells. Els tres exemples mésclars són Flickr, Delicious i Youtube. Paral—lelament al creixement d’Internet trobem l’evolució continuada de l’ordinador. Cada cop els ordinadors són més ràpids, més potents i tenen més memòria i d’aquesta manera poden resoldre les necessitats cada cop més exigents dels usuaris (sobretot en l’àmbit professional). Per exemple avui dia podem aconseguir utilitzar un ordinador per fer renders enminuts, aquesta mateixa podia comportar una espera d’hores. Degut a aquest desenvolupament accelerat el consumidor es veu obligat a renovar l’equipament amb el cost addicional que això comporta. També cal tenir en compte l’emmagatzemen d’arxius actual. No és gens còmode que tota la nostra informació quedi guardada al nostre ordinador i només s’hi pugui accedir a través d’aquest. Això comporta lanecessitat d’utilitzar components externs al nostre ordinador que en permetin transportar la informació que desitgem (memòries USB, discs durs externs ...) A grans trets aquest és un resum de l’estat de la xarxa i els ordinadors actualment.

3. Internet del futur
Pel que fa a Internet crec que l’evolució anirà clarament cap a l’ús de l’anomenat Cloud Computing. D’aquesta manera podriem solucionar elsproblemes plantejats anteriorment: · · L’incomoditat a l’hora de transportar la informació. Desenvolupament dels components dels ordinadors i la necessitat de renovar-los.

(Aquest encarrilament també es dona per l’evolució de la web 2.0). Pel que fa al primer problema el Cloud Computing es basa en la utilització de grans servidors o servidors interconnectats en comptes del nostre ordinadorindividual, garantint una navegació ràpida i segura sense la necessitat de comprar ordinadors cada cop més potents. No caldrà renovar els components del nostre pc ni contractar serveis tècnics perquè estan controlats per professionals qualificats. Un altre aspecte que ens permet és l’emmagatzament dels arxius al núvol, cloud, (servidors externs). Amb això el que aconseguim és que podrem accedir-hides de qualsevol ordinador sense la necessitat de carregar amb dispositius d’emmagatzement massiu. Un altre avantatge ve donat per l’aparició d’aplicacions que podrien arribar a substituir els programes instal—lats al nostre ordinador personal. Aquestes et permeten fer les mateixes accions sense la necessitat d’instal—lar res al pc, tant sols registrant-nos.

4. La meva proposta
Tenint en compteles opcions que ens ofereix el Cloud Computing la meva proposta de futur es basa en la substitució de l’escriptori convencional i els programes que utilitzem actualment per la opció de a partir de registrar-se a un ordinador qualsevol accedir al teu escriptori (guardat al núvol ) amb totes les aplicacions necessàries segons el perfil d’usuari. Per fer-ho més entenedor ho explicaré per mitjà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cloud computing
  • Cloud computing
  • Cloud Computing
  • cloud computing
  • Cloud computing
  • Cloud computing
  • cloud computing
  • CLOUD COMPUTING

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS