CMC preguntes

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
1. La dona té dos cromosomes sexuals, XX i l'home en té també 2, XY. Si hi ha més cromosomes X que Y, com pot ser que en la fecundació no es gestin més nenes XX que nens XY?
Aquest fet de que hihagi més nenes que nens no es duu a terme ja que en realitat els espermatozoides del pare poden tenir o un cromosoma x o un cromosoma Y depenent del que fecundi a l'ovul matern tindrem un nen (XY) o unanena (XX).

2. En les cèl·lules eucariotes amb nucli definit, podrien els ribosomes traduir directament la seqüència de l'ARNm mentre aquest s'està sintetitzant en el nucli?
L'àcid ribonucleicmissatger, és a dir l'ARNm és una molècula que serveix de model químic per a crear un producte proteic. L'ARNm és transcrit a partir d'una plantilla d'ADN i porta informació codificada fins a les regions onse sintetitzen les proteïnes: els ribosomes. Aquí, el polímer d'àcid nucleic és traduït en un polímer d'aminoàcids: una proteïna. Tant a l'ARN com a l'ADN, la informació genètica està codificada enla seqüència de 4nucleòtids diferents agrupats en codons de tres bases cadascun. Cada codó codifica per a un aminoàcid específic, excepte el codó STOP que indica el final de la síntesi proteica. Aquestprocés requereix dos tipus d'ARN: l'ARN de transferència (ARNt) reconeix el codó i aporta l'aminoàcid corresponent a la cadena proteica en síntesi, mentre que l'ARN ribosòmic (ARNr) és el componentcentral de la maquinària de síntesi proteica.
Per altra banda els ribosomes són orgànuls no membranosos només visibles al microscopi electrònic a causa de la seva reduïda grandària (29 nm. encèl·lula procariota i 32 nm. En eucariota. Es troben a totes les cèl·lules vives. Els ribosomes reuneixen les vint molècules específiques d’aminoàcids per formar proteïnes determinades per seqüències demolècules de RNA.[1]
Un dels principis centrals de la biologia, al qual sovint es refereixen com el dogma central de la biologia molecular, és que el DNA és utilitzat per fabricar RNA, que al seu torn...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas CMC
  • Preguntas CMC
  • CMC Preguntas
  • Las preguntas de cmc
  • Cmc Preguntas Tercera Eval
  • CMC preguntas 1 tema
  • Preguntes I Reflexions Cmc
  • Preguntas comunes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS