Codi Civil

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 19 de abril de 2012
NORMES PER A L’ÚS I MANTENIMENT DELS EDIFICIS
Pràctica 6: LLIBRE V DEL CODI CIVIL CATALÀ, CAPÍTOL III, RÈGIM JURÍDIC DE LA PROPIETAT HORITZONTAL

Universitat de Girona (EPS)
Normes per a l’ús imanteniment d’edificis
Jordi Castellano Costa
Arnau Sargatal Prat U1902590
LLIBRE V DEL CODI CIVIL CATALÀ, CAPÍTOL III, RÈGIM JURÍDIC DE LA PROPIETAT HORITZONTAL
Article 553.38 Obligacions deconservació i manteniment dels elements privatius.
Aquest article diu que els propietaris de d’elements privatius han de conservar i mantenir en un estat adequat, el que hi hagi dins l’edifici, els seusserveis i instal·lacions. Les despeses de les obligacions de manteniment van a càrrec dels propietaris que en fan ús. Les reparacions degudes a vicis de construcció o estructurals d’afectació a totl’edifici són comunitàries, excepte si són derivades d’un mal ús. La comunitat te l’obligació de fer les obres necessàries per mantenir en bon estat l’edifici i els seus serveis, de manera que compleixiamb totes les seves obligacions.
Article 553.39 Les limitacions i servituds legals
Els elements privatius estan subjectes a les limitacions imprescindibles per efectuar les obres de conservació imanteniment dels elements comuns i dels altres elements privatius quan no hi ha cap manera o és molt cara o carregosa. La comunitat pot exigir la constitució de servituds permanents sobre els elementsd'ús privatiu diferents de l'habitatge, que els propietaris d'elements privatius poden exigir la constitució de les servituds que siguin imprescindibles per a efectuar obres de conservació isubministrament de llur element privatiu i que els titulars de les servituds han de reparar els danys que causin en els elements privatius o comuns afectats.

Article 553.44 Manteniment d'elements comuns.
Aixíestableix que els propietaris han d'assumir les obres de conservació i reparació necessàries dels elements comuns, que els propietaris dissidents poden no contribuir a les despeses si han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • codi civil arrendament
  • CODIA
  • Codi
  • Lo codi
  • codio
  • el codia
  • Codi Familiar
  • CODI DEONTOLOGIC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS