Columna Trajana D'Apol·Lodor

Páginas: 3 (547 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
COLUMNA TRAJANA D’APOL·LODOR
Espai exterior
Elements de suport columna
Elements suportats plataforma (mirador) i l’estàtua.
Material marbre.
Descripció de l’alçada
La columna fa 40 md’alçada aproximadament i el fust de la columna 4m d’amplada. Està construït per 18 blocs de marbre col·locats un sobre l’altre unides entre si per plaques de ferro.
S’aixeca sobre una base quadrangular. Elfust de la columna té un pedestal decorat amb motius geomètrics. Tot el fust està recobert per un relleu que té forma espiral i acaba amb una plataforma que era un mirador. La columna està coronada peruna estàtua que avanç era de l’emperador Traja i que en el Renaixement va ser substituïda per una de Sant Pera.
No hi ha façana, té 2 portes d’accés una a la base de la columna i l’altre en elmirador. Tot el fust de la columna hi ha petites finestres per ventilar l’interior .
Espai interior.
A l’interior de la base de la columna hi ha una cambra funerària on es van guardar les cendres del’emperador Trajà i la seva dona al morir. Les cendres es guardaven en unes urnes d’or conservades fins l’edat mitjana. Al costat d’aquesta cambra funerària començava tot l’interior amb una escala decargol fins la plataforma.
És un espai fragmentat per la cambra i l’escala.
El punt ordenador eren les urnes d’orde la cambra.
La il·luminació molt escassa per la porta i per les petitesfinestretes.
Decoració
La columna està decorada amb un baix relleu amb forma d’espiral i recobreix tot el mur, tallat amb marbre policromat amb colors vius ( mateixa columna esculpida i pintada) . tota lacolumna formades per franges que augmenten de mida a la part superior de la columna per millorar la visibilitat ( no ho vas aconseguir). El relleu té un caràcter narratiu i històric on es representenles dues guerres que l’emperador Trajà amb el seu exercit a Dàcia (actual Romania). El relleu es caracteritza per el gran realisme i detallisme de les escenes. Concretament hi ha 150 escenes on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Columna Trajana
  • Columna Trajana
  • Columna Trajana
  • Columna Trajana
  • Columna trajana
  • La Columna Trajana
  • columna trajana
  • columna trajana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS