comentari arquitectonic Torre Eiffel

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
Torre Eiffel
Fitxa Técnica
Autor: Gustave Eiffel
Cronologia: 1887-1889
Tipologia: monument commemoratiu
Material: ferro forjat
Estil: arquitectura del ferro
Localització: Champs de Mars(París)

Context històric
Va ser al 1889 quan París va celebrar una gran exposició universal coincidint amb el centenari de la Revolució Francesa. Aquest arquitecte, Eiffel, va rebre l’encarec deconstruir un edifici que fos commemoratiu de aquest esdeveniment.

Anàlisi formal i estilístic
Elements de suport i suportats
Els fonaments de la torre son quatre enormes pilars orientats cap a els 4punts cardinals. Suporten un pes de 7000 tones, a mes hi ha quatre arcs que es recolzen sobre aquest pilars. Els quatre pilars a mesura que s’alcen es corben cap a l’interior per acabar convertint-seen un únic element, així es potencia la sensació de verticalitat.
És una obra feta am 18000 peces de ferro i 2.5 milions de cargols. Te una alçada de 324 metres.
Espai exterior i interior
Lesseves característiques particulars fa que sigui impossible diferenciar un espai interior de un exterior. La torre es va construir amb elements prefabricats i te forma de piràmide quadrangular i els 4costats son idèntics, es a dir, hi ha una clara simetria. Consta de 3 pisos i esta coronada per una copula, on hi ha una llanterna. L’accés es pot fer amb ascensors o per una escala de 1600 esglaons. Hiha a dalt restaurants i botigues i el mirador. A peu pla hi ha un bust daurat del seu creador. Pel que fa l’entorn urbanístic s’ha de dir que es l’edifici mes gran de París visible des de qualsevolpunt de la ciutat.
Estil
Es una mostra de la revolució arquitectònica que es va viure al segle XIX lligat amb la revolució industrial, que comportarà l’ús de nous materials.
(parlar sobre larevolució industrial)
Significat i funció
És el màxim exponent de la arquitectura metàl·lica i fou concebuda per a convertir-se en el símbol de la exposició universal de París de 1889.
Aquesta obra es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Torre Eiffel
  • Torre eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • La torre Eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • Torre eiffel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS