Comentari Arquitectònic De L'Esgléisa De Sant Vicenç De Torelló

Páginas: 3 (689 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
COMENTARI ARQUITECTÒNIC DE L’ESGLÈSIA ROMÀNICA DE ST. VICENÇ DE TORELLÓ

El comentari arquitectònic, fet el dia 28 de desembre del 2012, està vinculat a l’església romànica de Sant Vicenç deTorelló, que és un poble d’aproximadament uns 2000 habitants i 6.6 quilòmetres quadrats, està situat a la província de Barcelona i més concretament a la comarca d’osona.
Però per remuntar-nos a la històriade al construcció del temple, hem d’anar fins al segle XI, tot i que es tenen indicis gràcies a alguns documents que al segle X ja feien referència al recinte religiós. On prèviament hi havia hagutuna necròpolis al costat i possiblement un altre temple.
Cal dir que el temple ha canviat molt el seu aspecte, respecta la forma que tenia fa nou segles, ja que s’han perdut diverses parts, peradaptar el temple a les necessitats del moment. Abans es tractava d’una església romànica amb una sola nau i absis semicircular amb volta de canó i coberta de pedra (refet al segle s. XII) , que encara esconserva, després el campanar es va aixecar al costat del presbiteri cosa que també es conserva però en un estat més deplorable. Una de les coses que es va perdre va ser la absidiola que rodejaval’absis, ja que va ser enderrocada per edificar una sagristia.
Posteriorment al s. XVII, es va construir una segona nau simètrica, les quals es van comunicar a través d’uns arcs classicistes construïts al1624. En aquesta mateixa època també es va remodelar la façana i es van unificar les cobertes en forma de teulada de dues aigües. (teulada amb dos plans inclinats amb orientacions diferents)
Cap amitjans del s. XX, l’arquitecte Josep Maria Pericas nascut a Vic al 1881, va fer una intervenció noucentista a l’edifici, afegint-hi alguns punts de llum i d’aquesta manera va eliminar la penombra aque estan exposats aquest tipus d’edificis, hi va fer construir dues finestres de doble esqueixada en l’ala nord i sud de l’edifici.

Pel que fa els elements de tancament, l’accés al campanar és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sant vicenç de cardona
  • Comentario de Santo Tomas de Aquino
  • Comentario Santa Comba de Bande
  • Comentario De La Catedral De Santa Ana
  • santa maria del mar comentari
  • Comentario De Santo Tomas
  • COMENTARIO SANTA CRUZ MADERUELO
  • Comentario De Santo Tomc3a1s

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS