Comentari Crític De Text

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Comentari crític de text:

A.Introducció:

1.Frase Introductòria: el text que seguidament ens disposem a comentar és un fragment de una lex constitucio edictum, denominada llei de cites que éstroba situada dins del Breviar d’Alaric.

2.Títol: llei de cites recollida en el Codex Theodosianus, recopilació que van dur a terme els emperadors amb l’objectiu de recollir les posteriors lleis enel Breviar d’Alaric.

3. Autor i autors destinataris: els autors d’aquest text són els emperadors Teodosi II (emperador d’Orient entre 408 i el 450) i Valentinià III(emperador d’Occident entre el425 i el 455).

4.Datació: van dictar el 7 de novembre de 426, i es van incorporar posteriorment en el Codi Teodosià concretament en el llibre 1, títol 4, llei 8 l’any 438. I finalment la recopilacióde leges i iura que va manar fer el rei visigot Alarie II l’any 506.

5.Breu anàlisi general de text: La constitució imperial determina quins juristes poden ser invocats en un judici de maneraoficial, i per tant continuen tenint vigència i autoritat. Aquests els trobem citats en el fragment, com per exemple Papinià. Però per altre banda anul·la els juristes no presents que perden credibilitatdavant d’un argument jurídic.

6.Context en que situem el text: Aquest fragment el podríem situar de manera històrica en el baix imperi, en plena decadència del que havia estat l’Imperi romà, enmigd’una greu crisi en tots els aspectes. El dret anterior era rígid i degut a diferents canvis de l’administració jurídica cau en mans de persones amb baix grau de coneixement jurídic i crea inseguretat,per tant es duu a terme una reforma adoptant el sistema dels visigots que accepten la tradició jurídica romana encara que més simplificada.

B.Idees principals:
Una de les idees cabdalats que podemextreure d’aquest fragment determina l’opinió de quins juristes pot ser invocada en judici de manera oficial, i per tant tenen autoritat, en detriment de la resta de juristes, els cinc principals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Crítico de un texto Descriptivo
  • Comentario Crítico De Un Texto Jurídico
  • COMENTARIO TEXTO CRITICO DE UN EDITORIAL PERIODISTICO
  • Comentari crític del text de manuel castells
  • resumen, ensayo, reseña critica, comentario de un texto
  • Comentario crítico sobre el texto de zygmunt bauman
  • Comentario crítico del texto "escuela hasta los 18"
  • Esquema Del Comentario Crítico De Un Texto Literario Poético

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS