Comentari de Història

Páginas: 15 (3508 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
L'art
L'art és l'expressió per mitjà en que els humans expressem els nostres sentiments, idees i realitats.
La creació d'una obra d'art té dues fases: la idea i la realització. Aquests dos procediments poden ser realitzats per una sola persona, com un escultor que pensa i esculpeix la seva escultura, o per dues persones, com l'arquitecte que dissenya un edifici i l'artesà que el realitza.
Enel procés artístic s'ha de tenir en compte l'artista i el client, i, per entendre una obra d'art hem de analitzar-les des de el punt Plàstic i el de significat. Aquests s'han de basar en el context històric, coneixements de composició i tècnica entre d'altes.
Per entendre una obra d'art ens hem de situar en posició de l'artista en el moment que va ser feta tot i que no tinguin gaire estil i calque no fem massa cas de l'influencia de l'obra, ja que pot ser més o menys agradable i pot condicionar la visió de l'obra. Hem de valorar una obra d'art, no per el contingut agradable o no, sinó que cal valora-la com a una nova realitat, la plàstica.
L'art com a matèria d'estudi:
La disciplina de la història de l'art és descobrir els valors estètics que han predominat a la civilització i fer unresum de les formes d'expressar-se artísticament durant les diferents èpoques, donant lloc als estils i tendències en el qual classifiquem obres semblants.
L'historiador fa servir metodologies centrades en els aspectes plàstics, iconogràfiques, iconològiques i les que centren l'atenció en qüestions sociològiques, tècniques i de gènere.
L'art com a document social:
Una obra d'art sol informarsobre l'historia convertint-se en u document gràfic d'algun territori, temps, civilització o cultura en concret. Gràcies a aquesta font coneixem més del passat.
Les pintures, escultures, gravats, arquitectura i altres obres artístiques ens proporcionen unes imatges on ens diuen la vida de la humanitat des de la prehistòria fins ara.
L'art com a patrimoni:
La Unesco només assoleixen entitat si en"coneixem amb precisió els orígens, la història i l'ambient".
Aquest organisme, des de la convenció de Haia del 1954, declara, periòdicament, Patrimoni Cultural de la Humanitat diversos conjunts monumentals de totes les èpoques. Aquesta entitat conserva, restaura, promociona i mostra totes les seves obres i monuments declarats "PCM".
Els Museus I l'Art:
Els museus són llocs destinats apreservar, exposar, divulgar i estudiar obres d'art que tan poden ser públics com privats.
Gràcies a les donacions d'obres d'art per part de les monarquies al segle XVIII es varen poder obrir els primers museus públics. Uns neixen a partir de les monarquies enderrocades com el Musée du Louvre, i altres per cessió, com El Museo Del Prado.
Els museus privats solen ser col·leccions privades en els qualsdestaquen en els països anglosaxons i Estats Units.
Avui dia s'han construït museus nous i centres d'art lligats a institucions com per exemple Caixa Fòrum a Barcelona.
Les tipologies artístiques:
Les Belles arts tan conegudes avui dia s'han classificat en arts majors i arts menors. Les arts majors agrupen l'arquitectura, l'escultura i la pintura (essencialment)conjuntament amb els afins com eldibuix el gravat i el mosaic. A les arts menors s'hi classifiquen, entre d'altres, manifestacions artístiques, la miniatura, l'orfebreria, el tapís, la ceràmica, el vidre i el mobiliari.
Actualment es valoren les manifestacions artístiques tradicionals i actuals.
L'urbanisme:
Aquesta és una disciplina que estudia la configuració de l'arquitectura, monuments i paisatges en l'espai, així doncses converteix en l'estudi on s'instal·len les arquitectures i monuments als paisatges urbans.
L'urbanisme es pot classificar en:
L'urbanisme puntual: són les places i els petits o grans espais públics creats a les ciutats determinant l'ordre de l'espai urbà.
L'urbanisme de ciutat:
Busca relacionar el traçat urbà d'una manera coherent creant una xarxa de carrers intercomunicats.
Des de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario de historia
  • comentario de historia
  • Comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario De Historia
  • Comentario De Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS