Comentari De Text Càmera Dels Comuns

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 29 de abril de 2012
Aquest document és històric o primari, ja que data de finals del segle XVIII, al 1794, quan començava la primera revolució industrial a la Gran Bretanya. La temàtica és social, parla de la temorpresent al proletariat de vore que les màquines feien el treball d’un grup d’homes més eficientment, de vore que es quedarien sense treball i sense aliment i diners per a subsistir. Els autors son elconjunt d’obrers d’ Anglaterra, que ofegats ja per la por a no trobar treball, exposaren el seu cas a la Càmara dels Comuns. L’escrit te un destinatari privat, sent propietat dels comuns i arxivat en elseu diari.
Al document en qüestió els conjunt d’obrers parla sobre la trava que li troben a l’ invenció de la màquina per a pentinar llana. L’ús d’aquest aparell els inspira cert temor ja que, fentcomtes, comproven que amb l’ús regular d’aquest tipus de màquina minva el treball a fer, el que suposa que no fa falta tanta mà d’obra, el que comporta que més de 50.000 obrers i les seves famílies esqueden sense aliment i suport per sobreviure, arribant a necessitar de la caritat de les parròquies per no morir. Assenyalen que açò no passaria amb l’antic sistema, on el treball que feia una màquinael feien trenta homes a mà. Els obrers veuen aquesta situació com un intent d’aconseguir acaparar els recursos vingut dels rics i poderosos propietaris de les fàbriques. Culpen al funcionament de lesmàquines del fet de que ja n’hi ha famílies víctimes de la minva de la mà d’obra, sense treball ni pa; una situació que prompte sofriran tots.
Aquest escrit data del 1794, en les primeries de laprimera Revolució Industrial, on s’estaven formant les industries on ja es trobaven les màquines com a components. Aquesta revolució va ser un procés gradual que tingué com a primer escenari Anglaterra afinals del segle XVIII. Aquesta revolució representà el model clàssic de transformació d’una societat agrària en una d’urbana i industrial. A Anglaterra hi actuaren a la vegada diversos factors com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text
  • Comentario de texto elogi dels diners
  • Comentari de text
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS