COMENTARI DE TEXT CATAL BERGEN

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2015
José Antonio Giner Muñoz 1r Batxillerat B

La ciutat de Bergen, Noruega

El text per descriure és un fragment d’una guiaper a viatgers per a les ciutats de Suècia, Noruega i Finlàndia de l’editorial Anaya Touring, una editorial especialitzada en guies i mapes.Es parla de Bergen com a una ciutat de Noruega i com el portmés important del litoral del mar del Nord.

Té una estrucutura descriptiva que consta de:tema, expansió, posada en escena i progressió descriptiva.És informatiu, perquè informa sobre zones quepodem visitar com a turistes de les ciutats Suècia,Noruega i Finlàndia.

A la introducció es parla de les guies de viatges com a eina imprescindible pels viatgers.En el primer paràgraf es parla en generalde la ciutat de Bergen com a port i com a ciutat. Al segon paràgraf es parla de Bryggen, el seu museu i el seu palauet. Al tercer i últim paràgraf es parla del funicular Floybanen i del seu mirador.L’objecte descrit és la ciutat de Bergen.Tenint en compte el propòsit de la descripció i el destinatari de la mateixa, podem dir que es tracta d'una descripció objectiva,ja que es vol reproduir ambfidelitat l'objecte.L’ordre intern del text, que va de lo general a lo particular(mètode deductiu), primer parla de la ciutat de Bergen i després concreta una miqueta parlant sobre les zones mésinteressants a visitar de la ciutat.
Hi predomimen els verbs copulatius(que han d'anar acompanyats d'un adjectiu obligatoriament),que ens permeten descriure correctament a la ciutat. Predominen també elsnoms propis per nombrar les diferents parts de Bergen,(que és un clar exemple com ho són també Bryggen,Floybanen, Finnegard...) i els adjectius per tractar les característiques de la ciutat i les de lesseves parts.
En resum Bergen és la segona ciutat més gran de Noruega i el port més important del litoral del mar del Nort. La ciutat està al voltant del golf de Vagen. Té un clima temperat i ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de texto en catalan
  • Balada de Mallorca (Comentari de text en Català)
  • Comentario de texto Oliver Twist (Català)
  • Comentario de texto Corrandes d'exili en catalan
  • Comentari De Text Història De L'Art- Erecteon (En Català)
  • Comentari De Text Berger
  • Comentari de text català
  • comentario de texto en catalán de texto mula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS