Comentari de text - Quadern d'Aram

Páginas: 2 (411 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
COMENTARI DE TEXT- QUADERN D’ARAM

El fragment que comentaré és troba a les pàgines 112, 113 i 114 del llibre Quadern d’Aram escrit al 1997 per Maria Àngels Anglada (1930-1999), que va conrear lapoesia, la narrativa, la traducció, l’assaig i la crítica literària.
Maria Àngels Anglada (Vic, 1930- Figueres, 1999) va ser una escriptora catalana llicenciada en Filologia Clàssica, que va conrearla crítica literària, amb especial atenció als poetes catalans i italians i als mites grecs.
No és el primer cop que l’escriptora tracta el genocidi ni la mediterrània, ja que, entre altres, vatractar el nazisme i el respectiu genocidi en El violí d'Auschwitz (1995). En aquest llibre es mostra com eren les condicions de vida en un camp de concentració nazi i com havien de viure les persones queno eren cristianes o de pell clara, o no pertanyents a un partit polític afiliat a la dictadura.
Quadern d’Aram conté alguns elements que atenuen la tragèdia, ja que, l’autora, va tractar l'angoixaradical del genocidi armeni, la supervivència i el patiment dels dos protagonistes davant la situació tant intensa que tenien, malgrat tot, van ser forts i van tirar endavant. Per altra banda, ladiversitat de narradors que intervenen en la novel·la és un altre element que cal tenir en compte.
En aquest fragment, primer de tot trobem una notícia de “Le Provençal”, on se’ns explica la sentènciad’innocent posada a l’armeni Soghomon Tehlirian, un dels màxims dirigents del genocidi del poble armeni, després de ser assassinat per la Federació Revolucionaria Armenia. Aquí, trobem un “relat dins unrelat” explicant-los la noticia de la sentencia del judici per davant de la continuació de la història. A continuació, els protagonistes del llibre expressen la seva emoció i felicitat amb l’intenció decelebrar una festa “a l’estil armeni”.
En aquest fragment, hi ha un narrador intern protagonista, que és Marik, ella redacta les seves vivències i és la que escriu en el quadern, ja que, Aram no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quadern d'aram
  • Quadern D'aram
  • Quadern d'Aram
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • QUADERN D'ARAM
  • Quadern d'aram
  • Quadern D'Aram
  • Quadern D'Aram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS