Comentari Elogi als diners

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
Anselm Turmeda (1352-1430), es un poeta franciscà autor d’aquest poema anomenat col·loquialment com l’Elogi dels diners. Els franciscans van sorgir per oposició als mals vicisque prenien altres membres de l’església de l’època. La vestimenta que caracteritzava als franciscans era un hàbit marró amb un cordó. Els franciscans feien un vot de pobresa ambla màxima austeritat possible, cosa que va fer que Anselm Turmeda tingues aquest punt de vista sobre els diners.
Anselm era un personatge molt peculiar que al fer-se predicadorde la seva manera de veure la religió va acabar renegant del catolicisme fins que finalment es va convertir a l’islamisme.
Veiem que el poema que tractem consta de deuestrofes amb quatre versos cadascuna. S’organitzen amb tres versos octosíl·labs al començament i per últim un de tetrasíl·labs.

En quant a temàtica trobem que aquest poema es unagran ironia sobre el que aconsegueixen els diners. Anselm Turmeda ens mostra en aquesta obra una societat en ple canvi en el que el poder deixa de ser important deixant pas alsdiners com a referencia del que importa i del que ho mou tot. Durant l’obra ens mostra poders que tenen els diners, com ara fer savi a un home boig o transformar coses falses enveritables... . Durant tot el poema podem detectar una ironia continua als poders que ha aconseguit els diners, com ara fer sentir a un sord, curar malalties, canviar opinions o elque més critica, fer gaudir a membres de l’església de coses mal vistes com ara l’alcohol o les festes.

Com a conclusió podem dir que a aquesta obra Anselm Turmedaaconsegueix fer-nos veure la societat canviant en la que es trobaven i sobretot de donar-nos el seu punt de vista sobre el tema dels diners i els efectes que tenen sobre la societat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elogi Del Diners, Comentari De Text.
  • Comentario de texto elogi dels diners
  • Elogi dels diners/ el pi de formentor
  • Comentario de texto elogio del dinero
  • Comentario Elogio A Elena
  • comentari Elogi de l'aigua
  • Comentario Crítico Elogio A Helena
  • comentario el elogio de la sombra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS